Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3289 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Aralık 2014 - 15:19

Camii Kundaklanmasına Tepki devam ediyor

Büyüt
Küçült
Camii Kundaklanmasına Tepki devam
İsveçin Eskilstuna kentinde Somalili Müslümanlar tarafından kullanılan caminin kundaklanmasına ülke çapında tepkiler geldi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan İsveç Müslümanlar Birliği Başkanı Omar Mustafa, olayın ülkede artan İslam düşmanlığının bir yansıması olduğunu ifade etti.

Olayın faillerin bir an önce yakalanıp hesap vermeleri gerektiğini ifade eden Mustafa, bu tür olayların tekrar etmemesi için İsveç polisini gerekli önlemleri almasını istedi. İsveç Adalet Bakanı Morgan Johannson ise saldırının dini inançlara ve bireysel özgürlüklere yönelik korkakça bir saldırı olduğunu kaydetti. Durumu kabul etmeyeceklerini belirten bakan temel insan haklarını savunmaları ve yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığına karşı çıkmaları gerektiğini söyledi.

Olayı çok yönlü olarak araştıran İsveç polisi olayın kundaklama sonucu çıktığını belerterek geniş çaplı bir soruşturma basla başlattı. Polis sözcüsü Lars Franzell, Yangının kısa bir zamanda büyümesi büyük paniğe neden oldu. Saldırı anında camide bulunan 20ye yakın cemaatten 5i duman zehirlenmesinden dolayı hastaneye kaldırıldı.

Yangının şiddetinden kaçmak isteyen cemaat birebirini ezince bazılarının vücutlarında kırıklar oluştu, Diğer yalılar olay yergide yapılan müdahale ile ayakta tedavi edildiler. Yaralıların hayatı tehlikesinin bulunmuyor dedi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024