Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1923 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 17:35

Bu tarihte internet çökecek! Şok iddia..

Büyüt
Küçült
Bu tarihte internet çökecek! Şok
Dünya Haberleri › Bu tarihte internet çökecek! Şok iddia.. haberi Bilim insanlarına göre internet kullanımındaki hızlı artış bu şekilde devam ederse 2023te mevcut iletişim altyapısı yetersiz kalacak.
İngiliz biliminsanları, internetin 2023te ‘çökebileceğine dair uyarıda bulundu. Bu uyarının arkasında ise veri iletimini sağlayan mevcut altyapının yetersiz kalabileceği var.     Techinside'ın haberine göre uyarıyı yapan isim Birmingham Üniversitesinden Prof. Andrew Ellis, önümüzdeki sekiz yıl içinde bu kritik noktaya ulaşılabileceğini belirtiyor. Yaptıkları laboratuvar testlerinin, iletişimi sağlayan kabloların 2023te fiziksel sınırlarına ulaşacağını tespit ettiklerini söyleyen Prof. Ellis, şimdiden bunun önüne geçilmesini sağlayacak çözümler geliştirilmesi gerektiğini söylüyor.   Prof. Ellis, kritik tarihin bu kadar yakın olmasında veri miktarındaki artışın yanı sıra internet için gereken enerji miktarının da önemli olduğunu kaydediyor. Halen İngilteredeki enerji tüketiminin yüzde 16sının internet için harcandığını söyleyen Ellis, bu miktarın her dört yılda bir iki katına çıktığının altını çiziyor.  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024