Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2167 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Nisan 2015 - 06:34

Bosnada ikizler kenti

Büyüt
Küçült
Bosnada ikizler
Dünya Haberleri › Bosnada ikizler kenti haberi Doğum oranında düşüşün yaşandığı Bosna-Hersekin Bujim kenti alışılmışın üstünde bir ikiz sayısına sahip.

1992-1995 savaÅŸ yıllarında farkedilmeye baÅŸlanan bu durumu, ikiz babası Necib Vuçely şöyle anlatıyor: SavaÅŸ zamanı ikizlerim doÄŸdu, ben de bir arkadaşımdan ikiz bebek arabası ödünç almaya gittim. BaÅŸka birine verdiÄŸini söyledi. O kiÅŸiyi de ziyaret ettiÄŸimde onun da üçüncü bir kiÅŸiye ikiz arabasını verdiÄŸini öğrendim. Böylece Bujimin bir ‘ikiz kenti olduÄŸu kanısına vardım. Kentin okullarında neredeyse her sınıfta en az bir ikiz bulunuyor.

20 bin nüfuslu Bujimin ikizlerini tanıştırma amaçlı Facebookta ‘Ä°kizler kenti Bujim grubunu kuran Vuçely ÅŸimdilik 200 kadar ikizin kendilerine ulaÅŸtığını belirtti. Bujim Belediye BaÅŸkanı Agan Buniç ise bu durumu bir etkinliÄŸe çevirmeyi planlıyor. Buniç, Bujimli ikizlerin yılda bir kez toplanmasını istiyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024