Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2132 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:07

Bosna Hersekte Kapiya Katliamı kurbanları anıldı

Büyüt
Küçült
Bosna Hersekte Kapiya Katliamı kurbanları
Dünya Haberleri › Bosna Hersekte Kapiya Katliamı kurbanları anıldı haberi

Bosna Savaşı sırasında ülkenin kuzeydoğusundaki Tuzla şehrinde 25 Mayıs 1995 tarihinde yapılan katliamın kurbanları anıldı.

AA

Kapiya Katliamı olarak bilinen katliamın anma töreninde, çok sayıda kurban yakını ve siyasiler, katliamda hayatını kaybeden 71 kişi için yapılan anıta çelenk bırakıp saygı duruşunda bulundu.

 

Kapıya Katliamı ın yaşandığı dönemde Tuzla Üniversitesi Klinik Merkezi de çalışan Sead Şerak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, savaş döneminde bazen 24 saat aralıksız çalıştıklarını anlattı.

Şerak, katliam haberini aldıktan sonra korkunç bir durumun yaşandığını aktararak, Durmadan yaralıları getiriyorlardı. Klinik merkezinin giriş kapısının fotoğrafı asla hafızamdan silinmeyecek. Her tarafta yaralı ve ölü insanlar vardı. Yaralıların inlemeleri, panik içinde çocuklarını arayan anne babaların ağlama sesleriyle karışıyordu diye konuştu.

Yaralıların hastaneye getirilmesi sırasında yoğun bakım ünitesine geldiğini anlatan Şerak, sözlerini şöyle sürdürdü:

İçeriye girdiğimde çok sayıda yaralı genç insan vardı. Karnında açık yarası olan bir genci gördüm ve onun hemen ameliyathaneye alınmasını söyledim. Kendindeydi fakat çok korkmuştu. Kısa süre sonra ameliyata başladık. Meslektaşım Ademir Şahinpaşiç ameliyatı gerçekleştirdi. O genç bugün Avustralyada normal hayatını sürdürüyor.

Bu arada Kapiya katliamı ın 20. yıl dönümü nedeniyle Bosna hersek ve Sırbistanın bazı şehirlerinde katliam kurbanları anıldı.

 KAPİYA KATLİAMI

1995 yılında dönemin Bosna Sırp Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Novak Cukiçin emri ile Sırp Cumhuriyeti ordusunun (VRS) Kapiya semtini bombalaması sonucu 71 kişi hayatını kaybetmiş, 124 kişi de yaralanmıştı. Katliamın birinci dereceden azmettiricisi olan Cukiç, 2009 yılında çarptırıldığı 25 yıl hapis cezasına rağmen Bosna Hersek Anayasa Mahkemesi in şubat ayında Cukiç hakkında yeniden yargılanma kararı vermesinin ardından tahliye edilmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024