Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2833 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 06:23

Bombalı saldırı: 102 kişi öldü!

Büyüt
Küçült
Bombalı saldırı: 102 kişi

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Irakın Bağdat, Selahattin, Diyale ve Anbar illerinde düzenlenen bombalı saldırılarda 102 kişinin öldü, 75 kişi de yaralandı.

Başkent Bağdatın güneyindeki El Beya bölgesinde yola yerleştirilen bombayla düzenlenen saldırı sonucu 3 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Bağdatta bir sivile ait aracın altına yerleştirilen bomba patladı. Olayda 1 kişi öldü 1 kişi de yaralandı.

Bağdatın kuzey kesimlerindeyse kimliği belirsiz teröristlerce atılan 2 havan topunun sivil yerleşim bölgelere düşmesi sonucu 3 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi de yaralandı. Bağdatın doğusunda Diyale köprüsü bölgesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu 3 kişi hayatını kaybetti. Bağdatın 35 km güneyinde yer alan Yusufiye kasabasında yol kenarına yerleştirilen bir bombanın patlaması sonucu 1 kişi öldü. Öte yandan Bağdat operasyonlar komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, başkentin çeşitli bölgelerinde emniyet güçleri tarafından teröristlere karşı düzenlenen operasyonlarda 19 terörist etkisiz hale getirildi. Selahattin iline bağlı Samarra ilçesinin kuzeyinde IŞİD militanları tarafından gönüllü halk askerlerine karşı düzenlenen 4 intihar eylemi sonucu 16 asker öldü 101 asker de yaralandı. Saldırılar sonrası havadan ve karadan IŞİD mevzilerine düzenlenen saldırılarda 65 teröristin öldürüldüğü bildirildi. Samarranın güney batısında yer alan bölgede IŞİDin keskin nişancıları tarafından hedef alınan 2 gazeteci ağır yaralandı.

Diyale ilinde de şiddet başgösterdi. Bugün, Beledruz kasabasında bir pazar yerinde park halinde bulunan 2 bomba yüklü araç patladı. İki patlamada aralarında bir yargıcında olduğu 9 kişi öldü 55 kişi yaralandı. Anbarda polis tarafından bir evde sıkıştırılan IŞİD militanı canlı bomba kendine havaya uçurdu, olayda 1 polis öldü 1 polis de yaralandı.

Ahmet Haşim MUHTAROĞLU / TUZHURMATU (DHA)





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024