Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2254 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mayıs 2015 - 21:17

Boko Haramdan kurtarılanların 214ü hamile

Büyüt
Küçült
Boko Haramdan kurtarılanların 214ü
Dünya Haberleri › Boko Haramdan kurtarılanların 214ü hamile haberi

Nijeryada ordunun Boko Haram örgütünün kalesi Sambisa ormanından kurtardığı 687 kadın ve kız çocuğundan 214ünün hamile olduğu belirtildi.

BM Nüfus Fonu un Nijeryadaki çalışanlarından Babatunde Osotimehin, kurtarılanların hastanelerde kontrolden geçirildiğini açıkladı. Osotimehin, sağlık kontrolünden geçirilen kadın ve kız çocuklarından 214ünün gebeliğin çeşitli evrelerinde olduğunu söyledi.   Rehin tutuldukları sürede cinsel, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan kadın ve kız çocuklarının büyük bir kısmında travma sonrası stres bozukluğu tespit edildiğine işaret eden Osotimehin, Bu insanların acilen tedaviye ihtiyacı var. Bazılarının durumu o kadar ciddi ki bire bir psikolojik terapi görmeleri gerekiyor dedi.   Osotimehin, Nüfus Fonu un Boko Haramın elinden kurtarılanların yeniden topluma kazandırılması için Nijerya hükümetiyle işbirliği yapacaklarını kaydetti.   Nijerya ordusu, ülkenin kuzeydoğusundaki Sambisa ormanına düzenlediği üç ayrı operasyonda 687 kadın ve kız çocuğunu kurtarmıştı. Kurtarılanlar arasında Boko Haram militanların geçen yıl Chibok aki okuldan kaçırdığı kız öğrencilerin olup olmadığı henüz bilinmiyor.   ‘ASKERLER GELİRKEN TAŞLAYARAK ÖLDÜRDÜLER   Bu arada kurtarılanlar, askerlerin yaklaştığını öğrenen militanların kimi kadın ve genç kızları taşlayarak öldürdüğünü aktardı.   Kurtarılanlar, bazı kadınların askerlerle Boko Haram militanları arasında çıkan çatışma sırasında çapraz ateşte kalarak, bazılarının da askeri araçların altında ezilerek yaşamlarını yitirdiklerini belirtti.   Nijerya ordusu, kısa süre önce Adamawa, Borno ve Lobe eyaletlerinde Boko Haram militanlarının elindeki yerlerin kurtarıldığını açıklamıştı.   Adı yerel Hausa dilinde Batılı tarzda eğitim yasaktır anlamına gelen Boko Haram, yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika ın en kalabalık ülkesi Nijerya ın kuzeyinde 2002 yılında kuruldu. Örgütün, liderleri Muhammed Yusufun 2009da gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde binlerce kişi yaşamını yitirdi, binlercesi de yerlerinden oldu. (SputnikNews)



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024