Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2504 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Mart 2015 - 18:41

Boko Haramdan flaş IŞİD kararı

Büyüt
Küçült
Boko Haramdan flaş IŞİD

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, örgütün cumartesi akşamı Twitter aracılığıyla gönderilen sesli videosunda, Boko Haramın lideri Abubakar Shjekarın, hilafete bağlılığımızı ilan ediyoruz... refahta ve zor zamanlarda onları dinleyeceğiz ve itaat edeceğiz ifadelerine yer verdi.

Guardian gazetesi de Nijerjalı örgütün lideri Shjekarın sesi olduğu iddia edilen ses kaydında, Irak ve Suriyenin bir bölümünde etkili olan hilafete bağlılıklarını kendilerinin ilan ettiğini yazdı.

Örgütün lideri daha önce de Ortadoğu, Afganistan, Pakistan ve Kuzey Afrikadaki diğer cihatçı gruplara bağlılığını ilan etmişti.

Batı eğitimi günah anlamına gelen Boko Haram terör örgütü, kız çocuklarının okullarda eğitim görmesini engellemeye yönelik eylemleri ile tanınıyor. Örgüt, geçtiğimiz nisan ayında Nijeryada 270 kız öğrenciyi rehin almıştı. Nijerjada 2009 yılıdan beri kanlı eylemlerini sürdüren Boko Haram, bugüne kadar 12 binden fazla kişinin ölümüne neden olurken, 1.5 milyon kişinin de örgütten kaçmak için evsiz kaldığı belirtiliyor.

Diğer yandan Cumartesi günü erken saatlerde Nijeryanın kuzey doğusundaki Maiduguri kentinde düzenlenen intihar saldırısında 58 kişi hayatını kaybetti. Boko Haram militanları bu yılın başında ele geçirmeye çalıştıkları Maiduguri kentinde iki büyük saldırı düzenlemişlerdi.

Gonca YAĞCI € LONDRA (DHA)
 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024