Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2187 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Nisan 2015 - 04:44

BM Temsilcisi: İnsan kaçakçılığının temelinde Avrupa var

Büyüt
Küçült
BM Temsilcisi: İnsan kaçakçılığının temelinde Avrupa
Dünya Haberleri › BM Temsilcisi: İnsan kaçakçılığının temelinde Avrupa var haberi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Özel Temsilcisi François Crepeau, göçmen facialarının temelinde Avrupanın eylemsizliğinin bulunduğunu açıkladı.

The Guardian gazetesine konuşan Crepeau, gelişmiş ülkelerin beş yıl içinde 1 milyon Suriyeliye kapılarını açması gerektiğini kaydetti. Mülteci sorununa çözüm bulma yönünde harekete geçmeyen Avrupanın insan kaçakçılığı pazarının oluşmasına neden olduğunu vurgulayan Crepeau, sadece Suriyeliler için değil, sığınmacı olmak üzere yollara dökülen başka milliyetlerden binlerce kişi için de kalıcı çözümler bulunması gerektiğini söyledi.

Kaptanı esrar içiyordu

Libya açıklarından batan ve 800e yakın mültecinin öldüğü teknenin kaptanının olay anında sarhoş olduğu ve esrar içtiği öne sürüldü. Söz konusu teknenin, yardıma gelen bir yük gemisiyle çarpışmasının ardından battığı ortaya çıkmıştı.

Göçmen süsü verdiler

Pazar günü sabaha karşı Akdenizde batan tekneden kurtarıldıktan sonra dün İtalyaya getirilen 27 kişinin ifadeleri, İtalyan basınına yansımaya devam ediyor.Buna göre, yaşı küçük olan bir göçmen, Libyadan hareketlerinden itibaren kaptanın, sürekli yanındaki bidondan şarap ve ayrıca esrar içtiğini anlattı.  Yine kazadan kurtarılanlar, içinde yaklaşık 850 kişiyi taşıyan teknenin, yardıma gelen Portekiz bandıralı King Jacob adlı yük gemisiyle çarpıştığını belirtmişti. Kendilerine göçmen süsü vererek, kazazedelerin arasında İtalyaya ayak basan Tunuslu kaptan Mohammed Ali Malek ve Suriyeli yardımcısı Mahmud Bikhit, gemi kazasına neden olmak, taksirle çok sayıda kişinin ölümüne neden olmak ve yasadışı göç suçlamalarıyla dün tutuklanmıştı.

Gemiyi görünce saklanmış

Bazı tanıklar savcılığa verdiği ifadede, kaptanın ve yardımcısının, Portekiz gemisini görünce saklanmak için dümenden ayrıldığını söyledi. Kazazede göçmenler ayrıca, teknenin 5 dakika içinde tamamen battığını ve ambarda kilitli olan 200ün üzerindeki kişiden “Yardım edin” çığlıkları duyduklarını anlattı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024