Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 4176 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 06:24

BM açıkladı: Dünyanın mülteci yükü Türkiyenin sırtında

Büyüt
Küçült
BM açıkladı:  Dünyanın mülteci yükü Türkiyenin
Dünya Haberleri › BM açıkladı: Dünyanın mülteci yükü Türkiyenin sırtında haberi

BM, 2014te dünya genelinde 60 milyona yakın kişinin yerinden göç etmek zorunda kaldığını ve mülteci kabul eden ülkeler içinde Türkiyenin ilk sırada yer aldığını duyurdu.

Türkiye, 2014te dünyada en çok mülteci kabul eden ülke oldu. Birleşmiş Milletler 2014 yılında savaş, çatışma veya baskılar yüzünden evlerini terkedenlerin sayısının rekor düzeye ulaştığını bildirdi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından yayımlanan rapora göre 2014te sadece Türkiyeye 1 milyon 590 bin kişi sığındı. Rapora göre 2014te Türkiye ilk kez dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumuna geldi. Ayrıca en çok bireysel sığınma başvuruları yapılan ülkeler arasında. BM raporuna göre, 2014 sonunda 59,5 milyon kişinin evinde olmadığı açıklandı. Bunların yarısı çocuk. Göçmen sayısında en fazla artış son bir yıl içerisinde yaşandı. Sadece 2014te yaklaşık 14 milyon kişi evinden kaçmak zorunda kaldı. Son beş yılda 15ten fazla ülkede çıkan savaş ve çatışmalar, bu artışın en büyük sebebi.

En fazla mülteci Suriyeden

Suriyede dört yılı aşkın süredir süren iç savaş, 4 milyona yakın kişinin ülke dışına kaçmasına neden oldu. 7,6 milyon kişi de evinden kaçsa da ülke içinde kaldı. Afganistan 2,6 milyon, Somali de 1,1 milyon göçmenle Suriyeyi takip eden ülkeler oldu. Rapora göre 2014te Türkiyeye 1,59 milyon mülteci kabul etti. Türkiyeyi 1,51 milyon mülteciyle Pakistan ve 1,15 milyon mülteciyle Lübnan izledi. İran 982 bin, Etiyopya da 659,500 mülteciye kapılarını açtı. Suriye, Irak, Yemen, Libya, Mali, Fildişi Sahili, Orta Afrika Cumhuriyeti, Nijerya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan, Burundi, Ukrayna, Kırgızistan, Myanmar ve Pakistan en büyük karışıklıkların yaşandığı yerler. Bu ülkelerdeki karışıklıkların çoğu çözülmedi. Afganistan ve Somali gibi yerlerde onlarca yıldır süren sorunlar da sürüyor. 2014te sadece 126 bin 800 kişinin evine dönmesi bunun en büyük göstergesi. Bu, son 31 yıldaki en düşük eve dönüş sayısı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024