Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2134 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Nisan 2015 - 11:59

Blackwater katillerine ağır hapis!

Büyüt
Küçült
Blackwater katillerine ağır

ABDnin başkenti Washingtondaki federal mahkemede görülen davada, yargıç Royce Lamberth, Ekim 2014te jüri tarafından birinci derecede cinayetten suçlu bulunan Nicholas Slattena müebbet hapis cezası verdi.

Yargıç Lamberth, jüri tarafından kasten adam öldürmekten suçlu bulunan diğer üç çalışan Paul Slough, Evan Liberty ve Dustin Heardı da 30ar yıl hapis cezasına çarptırdı.


(Soldan) Dustin Heard, Evan Liberty, Nicholas Slatten ve Paul Slough

Sanık avukatları, cezaların kesinleşmesinin ardından yaptıkları açıklamada, temyize gideceklerini bildirdi.

YOL AÇMAK İÇİN KATLİAM YAPTILAR


Slatten, Slough, Liberty ve Heard, Irakın başkenti Bağdatta Eylül 2007de bir Amerikan konvoyuna yol açmak için çevreye ateş açarak 14 sivili öldürdükleri, 12den fazla da sivili yaraladıkları iddiasıyla yargılanıyordu.

Kanlı olay Irakta büyük bir infiale neden olurken, sanık avukatları ise direnişçilerin silahlı saldırısına uğrayan güvenlik şirketinin 4 çalışanının kendilerini savunmak için ateş açtığını iddia ediyordu.



Blackwater özel güvenlik şirketi, Amerikan Deniz Kuvvetleri bünyesindeki özel birliklerde görev yapmış Erik Prince tarafından 1997de kuruldu.

Irakın başkenti Bağdatta Amerikalı diplomatları korumakla görevlendirilen şirket, 16 Eylül 2007de, dünya kamuoyunda ABDye yönelik öfkenin alevlenmesine yol açan, sivillere silahlı saldırıdan sonra basının gündemine oturdu.

Şirket, bu olaydan sonra adını önce 2009da Xe Service, 2010da da Academi olarak değiştirdi.
 

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024