Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2106 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Mart 2015 - 10:12

Biz güçlü bir Yunanistan istiyoruz

Büyüt
Küçült
Biz güçlü bir Yunanistan

 Bir saatlik görüşmenin ardından basının karşısına geçen Merkel ve Çipras, sert açıklamalardan kaçındı.

DİYALOGDAN BAŞKA YOL YOK

Almanya´ya yeni bir işbirliği çağrısı yapan Aleksis Çipras,Birbirimizi daha iyi anlamalıyız. Sorunları aşabilmemiz ve çözüm bulmamız için diyalogtan başka yol yok ifadelerini kullandı.

Yunanistan´ın yaşadığı sorunları yabancılara mal etmenin doğru olmayacağını belirten Çipras, Avrupa Birliği´nin yardım proğramının Yunanistan´a büyük zararlar verdiğini Bu program bizim için bir başarı hikayesi değildir. Bu programın bizim ekonomimiz üzerinde yıkıcı bir etkisi olmuştur sözleriyle dile getirdi.

NE YUNANLILAR TEMBEL, NE DE ALMANLAR SUÇLU

Tarafların birbirini suçlamaktan vazgeçmesi gerektiğini vurgulayan Aleksis Çipras,Ne Yunanlılar tembel, ne de Yunanistan´daki durumdan Almanlar sorumlu. Yerleşmiş olan bu anlayışı aşmamız için çok çalışmalıyız diye konuştu.

AMACIMIZ GÜÇLÜ BİR YUNANİSTAN

Yunanistan´ın krizden kurtulması ve genç işsizlik sorununu çözmesinin önemli olduğunu kaydeden Angela Merkel,Biz Yunanşstan´ın ekonomik olarak güçlü olmasını ve büyümesini istiyoruz dedi. Yunanistan´a muhatap olarak troikayı gösteren Merkel, Yunanistan´ın uyguladığı proğrmın doğru olup olmadığına Almanya´nın değil, AB´nin karar vereceğini söyledi. Alman haber kanalı n-tv´nin bildirdiğine göre Merkel, Çipras´tan verdiği sözleri yerine getirmesini, yapısal reformları gerçekleştirmesini ve sağlam bir bütçe oluşturmasını istedi.

YARIN MUHALEFETLE GÖRÜŞECEK

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Berlin ziyaretinin ikinci gününde yarın (Salı) muhalefet partileriyle görüşecek. Çipras, Sol Parti lideri Katja Kipping ve  Parlamento Grup Başkanı Gregor Gysi´nin yanısıra, Yeşiller Partisi Eş Başkanları   Simone Peter ve Cem Özdemir ile biraraya gelecek.

Ahmet YILDIRIM - ALMANYA / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024