Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2871 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   08 Ağustos 2016 - 22:27

Bilgisayar sistemi çöktü tüm uçuşlar ertelendi

Büyüt
Küçült
Bilgisayar sistemi çöktü tüm uçuşlar

Firma uçuşlara sınırlı olarak devam ediyor. ABDnin önde gelen uluslararası havayolu firmalarından Delta Havayolları, bilgisayar sistemlerinin çökmesi nedeniyle tüm uçuşlarını erteledi. Şirket, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada dünya genelinde bilgisayar sistemlerinde bir arıza yaşandığını ve tüm uçuşların ertelendiğini duyurdu. İlerleyan saatlerde gelen açıklamada ise uçuşların sınırlı olarak başlatıldığı duyuruldu. Delta Havayollarının internet sitesinden yapılan açıklamada, sistem arızası nedeniyle şirketin dünya genelinde tüm uçuşlarının ertelenmesinin ardından, bu sabah uçuşlara sınırlı bir şekilde başlandığı belirtildi. Açıklamada, Atlantada yaşanan elektrik kesintisinin dünya genelinde Deltanın bilgisayar sistemleri ve operasyonlarını etkilemesinin ardından uçuşlara sınırlı olarak başlanmıştır. İptaller ve ertelenmeler devam edecektir ifadesi kullanıldı.

300 UÇUŞ İPTAL

Elektrik kesintisi nedeniyle merkezi Atlantada bulunan Deltanın 6 bin tarifeli uçuşunun yaklaşık 300ünün iptal edildiği belirtilen açıklamada, bugün yerel saatle 10.30dan itibaren 800 uçuşun gerçekleştiği bildirildi. Açıklamada, havalimanlarına giden yolcuların iptal ve ertelenmelere hazırlıklı olmaları uyarısı yapılırken, uçuşları iptal edilen veya ertelenen Delta yolcularının biletleri için iade veya değişiklik yapılabileceği bilgisine yer verildi.

NEDENİ ELEKTRİK KESİNTİSİ

Delta, Atlanta kentinde meydana gelen elektrik kesintisi sonucunda sistem arızası yaşadığını açıklamış, bu nedenle tüm uçuşların ertelendiğini, havalanmış uçakların ise uçuşlarını normal gerçekleştirdiklerini duyurmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024