Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1941 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   20 Mayıs 2015 - 21:16

Azerbaycan Fransaya nota verdi

Büyüt
Küçült
Azerbaycan Fransaya nota
Dünya Haberleri › Azerbaycan Fransaya nota verdi haberi

Azerbaycan, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağın sözde yöneticilerinin Pariste temaslarda bulunmaları nedeniyle Fransaya nota verdi.

AA

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Yukarı Karabağın sözde yöneticilerinden Bako Saakyanın Fransaya ziyaret gerçekleştirmesi üzerine Fransa ın Bakü Büyükelçisi Pascal Meunier Bakanlığa çağrıldı.

Meunierin Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov tarafından kabul edildi ve kendisine itiraz notası iletildi.

Halefov, bu ve benzer durumların Azerbaycan ile Fransa arasındaki ilişkilerinin ruhuna ve Fransa ın yürüttüğü AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanlığı görevine uygun olmadığını, Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının çözümüne zarar verdiğini kaydetti.

Bu durumun Fransa ın çifte standart uygulamalarının bir tezahürü olduğunu vurgulayan Halefov, yaşanan olayın iki ülke ilişkilerine yansıyacağını kaydetti.

Meunier, kendisine sunulan notanın ve Azerbaycanın ciddi rahatsızlığının ülkesine ulaştıracağını ifade etti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024