Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2976 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mart 2015 - 20:20

Avustralyada koala vahşeti!

Büyüt
Küçült
Avustralyada koala

Avustralyada Victoria eyaletinin Çevre Bakanı Lisa Neville, Ekim 2013 ve Mart 2014 arasında Cape Otway bölgesinde beslenme yetersizliği nedeniyle sağlık durumu iyi olmayan 686 koalanın veterinerler tarafından zehirli iğneyle öldürüldüğünü açıkladı.

Neville, devlet televizyonu ABCye yaptığı açıklamada, bölgede koala nüfusunun hektar başına 20ye kadar çıktığını ve bunun 11e düşürüldüğünü belirtti. Aşırı nüfus nedeniyle yiyecek bulmayan hayvanların acı çektiğini söyleyen Neville, bölgedeki koalalar için sürdürülebilir nüfus yoğunluğunun hektar başına 1i geçmemesi gerektiğini ifade etti.

Koalaların, uzmanlara ve hayvanları koruma kuruluşlarına danışılarak veterinerler tarafından zehirli iğneyle uyutulduğunu belirten Neville, deneyimlerinin koalaların başka bir yere aktarılmasının işe yaramadığını gösterdiğini, hatta hayvanların daha fazla acı çekmesine neden olduğunu söyledi.

Neville Koalaların sayısı hızla artıyor. Nüfus artışını yavaşlatmaya yarayacak bir strateji geliştirmeliyiz diyerek koalaların gelecekte de uyutulması seçeneğinin gözardı edilmediğini vurguladı.

YOK OLMA TEHDİDİ ALTINDA

Cape Otway bölgesinde çok sayıda koala bulunuyor; ancak dünyanın geri kalanında koala nesli, doğal yaşam alanlarının kaybı, hastalık, yangın ve köpek saldırıları gibi nedenlerle yok olma tehdidi altında bulunuyor.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024