Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1955 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   11 Haziran 2015 - 21:35

Avrupa Kaşif Ödülleri sahiplerini buldu

Büyüt
Küçült
Avrupa Kaşif Ödülleri sahiplerini
Dünya Haberleri › Avrupa Kaşif Ödülleri sahiplerini buldu haberi

Avrupa Patent Ofisinin (EPO) her yıl verdiği Avrupa Kaşif Ödülleri sahiplerini buldu.

AA

Fransa ın başkenti Paris eki Brongniart Sarayı da bu yıl 10uncusu düzenlenen törende teknolojik ve sosyal gelişime katkı sağlayan bilim adamı ve mühendisler ödüllendirildi. Törene siyaset, akademi ve ekonomi dünyasından yaklaşık 400 davetli katıldı.

 

Ödül sahipleri, 300den fazla proje arasından finale kalan 15i için internet üzerinden yapılan oylamayla belirlendi. Buna göre, hayat boyu başarı ödülünü İsviçreden Andreas Manz, sanayi ödülünü Fransadan Philippe Maugars, küçük ve orta boy İşletmeler ödülünü Hollandadan Laura van Veer, araştırma ödülünü Fransadan Ludwik Leibler ve Avrupa dışı ülkeler ödülünü ise Japonyadan Jian Zhou kazandı.

Araştırma ödülüne layık görülen Fransız bilim adamı Leiblerin ürettiği yeni bir çeşit plastik olan vitrimere, ısıtılarak istenilen formlara dönüştürülebiliyor. Doğadan geri dönüşümü de gerçekleştirilebilen ve devrim niteliğinde olduğu belirtilen vitrimerein metaller gibi kaynak yapılabilme ve karmaşık alaşımlar oluşturabilme özelliği bulunuyor.

Küçük ve orta boy işletmeler dalında ödül kazanan Hollandalı bilim adamı Laura van Veerin buluşuyla ise genetik tabanlı doku testiyle göğüs kanserinin erken teşhisinde kemoterapiye gerek kalmıyor. Hastalarda yüzde 20-30 oranında istenilmeyen etkileri giderdiği tespit edilen yöntem 40 bin kadının tedavisinde kullanıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024