Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2384 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Mayıs 2015 - 06:36

Arakanlıların imdadına ilk Türkler yetişti

Büyüt
Küçült
Arakanlıların imdadına ilk Türkler
Dünya Haberleri › Arakanlıların imdadına ilk Türkler yetişti haberi

Aylardır denizin ortasında hayatta kalma mücadelesi veren ve açlıktan birbirini öldürmeye başlayan Arakanlı Müslümanların imdadına ilk yetişen Türkiye oldu. Açeye yerleştirilen bin 500 göçmene İHH tarafından sıcak yemek ve tıbbi yardımlar yapılmaya başlandı.

Myanmardaki Budist çetelerinin zulmünden kaçmak için komşu ülkelere sığınan ancak bu ülkelerin kara sınırlarına dahi yanaşmasına izin vermeyip Güney Asya sularına aç-susuz ölüme terkettiği ‘vatansız Arakan Müslümanlarının yardımına İHH aracılığıyla ilk yetişen yine Türkiye oldu. İnsan kaçakçılarının açık denizde terk ettiği ve Açeli balıkçılar tarafından geçtiğimiz hafta sonu kurtarılan bin kadar Rohingyalı Müslüman göçmen, Açedeki yerel hükümetin kurduğu bir kampa yerleştirildi. Bu kamplarda şuana kadar bin 500 göçmenin yerleştiği belirtildi. Otobüs, polis aracı ve kamyon kasalarında getirildikleri kampta barınma ve gıda ihtiyaçları karşılanan göçmenlere İHH insani yardım vakfı, Endonezyadaki partner kurumu PKPU aracılığıyla sıcak yemek ve tıbbi yardım çalışmalarına Pazar günü itibariyle başladı.

Yetkililer öldürün diyor

Endonezyalı balıkçılar, denizde sürüklenen Arakan Müslümanı ve Bangladeşli göçmenlerin kurtarılmasına yetkililerin izin vermediğini iddia etti. Myanmardaki Arakanlı Müslümanlar, yıllardır çoğunluktaki milliyetçi Budistler ve yönetimden gelen baskı ve saldırılar nedeniyle sistematik olarak başka ülkelere göçe zorlanmakta. 2012 yılında şiddeti artan olaylar sonucu 140.000 Arakanlı Rohingya Müslümanı insan onuruna yakışmayan şartlar altında sadece denize açık olan kamplara yerleştirilmişlerdi. Bangladeşlilerin çoğu ise ekonomik nedenlerle göç ediyor. Ancak bölge ülkelerinin kaçakçılığı engelleme operasyonlarının ardından gemi kaptanları ve insan kaçakçıları, binlerce kişinin bulunduğu gemileri deniz ortasında terk etti. Bu şekilde zor durumda olan kaç adet gemi olduğunun bilinmemesi kaygıların daha da artmasına sebep oluyor. İnsan hakları kuruluşları, bölge ülkelerini, göçmenleri “ping pong topu gibi” birbirlerine yönlendirerek, bir trajediye neden olmakla suçluyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024