Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2222 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   16 Mayıs 2015 - 06:17

Arakan ağlıyor

Büyüt
Küçült
Arakan
Dünya Haberleri › Arakan ağlıyor haberi

Arakanda ölümden kaçmak için teknelere binen 6 bin müslüman, Malezya-Tayland-Endonezya kıyılarından kovuldu. Günlerce aç-susuz denizin ortasında kalan mülteciler halat yiyerek yaşama tutundu. 10u öldü.

Myanmarda gördükleri zulümden kaçan, ama hiçbir ülkenin kendilerini kabul etmediği için 1 haftadır Tayland yakınlarındaki Andaman Denizinin ortasında hayat mücadelesi veren 350 Arakanlı Müslümandan ölüm haberleri gelmeye başladı. Teknedeki Arakanlılardan 10u açlık ve susuzluğa daha fazla dayanamayarak hayatını kaybetti. Genellikle Tayland üzerinden Malezyaya geçmeye çalışan Arakanlı Müslümanlar, göçmen akınını önlemek için çıkarılan yasalar yüzünden bu ülkelerin kıyılarından döndürülmeye başlandı. Uluslararası Göç Örgütü, ‘arada sıkışıp kalan teknelerde yaklaşık 8 bin kaçak göçmenin mahsur kaldığına inanıldığını açıklamıştı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd Raad el-Hüseyin, Güneydoğu Asyada denizdeki teknelerde terk edilmiş durumda hala 6 bin Arakanlı Müslüman ve Bangladeşli göçmen bulunduğunu belirterek, “Tayland, Endonezya ve Malezyanın çaresiz durumdaki mültecilerin bulunduğu tekneleri denize kalmaya itmesi ve insanların kaçınılmaz şekilde hayatını kaybetmesi karşısında dehşete düşmüş durumdayım” açıklamasını yaptı. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeyd, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu Asyada çok sayıda göçmenin hayatını kaybetmesine neden olan insan kaçakçılığı ve göç sorunu konusunda bölge ülkelerini hızlı kararlar almaya çağırdı.

Denizde öldürme politikası

Zeyd, Tayland, Endonezya ve Malezyanın göçmenleri taşıyan tekneleri denizde tutacak bir politika izlediğini belirtti. Güneydoğu Asyada denizde Bangladeş ve Myanmardan teknelerle ayrılarak diğer bölge ülkelerine daha iyi bir gelecek için ulaşmaya çalışan 6 bin Arakanlı ve Bangladeşli göçmen bulunduğu bilgisini veren Zeyd, özellikle Myanmar hükümetine de çağrıda bulundu.

Endonezyadan izin

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, Güneydoğu Asya ülkelerine kendilerine sığınan mültecileri kabul etme çağrısında bulundu. Buna karşın Malezya hükümeti mültecilerin ülkeye girişlerini engellemek için sahil denetimlerini arttırıcağını duyurdu.  Öte yandan, Endonezya içinde yaklaşık 800 kaçak göçmenin bulunduğu bir teknenin karaya yanaşmasına izin verdi.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024