Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1828 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2015 - 21:56

Anzak tweetleri spikeri işinden etti

Büyüt
Küçült
Anzak tweetleri spikeri işinden

SBS kanalının tecrübeli spor spikeri Scott McIntyrenin işine, Twitter hesabında Anzak askerlerini eleştirmesinden 12 saat sonra kanal yönetimi tarafından son verildi. Scott McIntyrenin 10 yıldan fazla görev yaptığı televizyon kanalından atılmasına neden olan tweetlerinde, Avustralya ile hiçbir problemi olmayan yabancı bir ülkeye yapılan emperyalist işgalin kültleştirilmesi modern toplumun tüm ideallerine aykırıdır ifadelerini kullanarak, Anzak askerlerinin Geliboluya yaptığı çıkartmayı eleştirdi.

Anzak askerlerinin savaştıkları diğer cephelerdeki durumlarını da sert sözlerle eleştiren McIntyre Bu cesur Anzakların Mısırda, Japonyada ve Filistindeki tecavüzlerini, hırsızlıklarını, cinayetlerini hatırlayalım yorumunu yaptı.

McIntyre ayrıca twettlerinde Hiroşima ve Nagazakiye atom bombası atılması hakkındaki eleştirel görüşlerini dile getirdi. SBS yönetiminden yapılan açıklamada, spikerin işten atılma sebebinin attığı tweetler değil bu tweetleri silmeyi kabul etmemesi olduğu belirtildi. Açıklamada, Scott McIntyrenin işine son verilmesinde Avustralya Federal Haberleşme Bakanı Malcolm Turnbullun rolü bulunmuyor. SBS spikeri McIntyrenin paylaşımlarını Twitter hesabından, Bundan daha fazla saldırgan ve yersiz yorum olabileceğini düşünmek zor.

Cezalandırılmayı hak eden çirkin sözler paylaşımıyla eleştiren Turnbull da McIntyrein işten atılmasıyla bağlantısının olmadığını açıkladı. Öte yandan Malcolm Turnbullun Sayın McIntyrenin attığı tweetlerden haberim olduğu an SBS Müdürü Michael Ebeid ile irtibat kurdum ifadesini kullanması Avustralya kamuoyunda McIntyrenin işten atılmasında bakanın etkisi olduğu şeklinde yorumlandı. Bakan Turnbull blog hesabından yaptığı açıklamada da, McIntyre bir vatandaş olarak siyasi görüşlerini ifade edebilir ama SBS habercisi olarak SBS medya protokolüne uymak ve uymamanın sonuçlarıyla yüzleşmek zorundadır, o saldırgan tweetleriyle de birçok hükmü ihlal etti. Ancak SBS personeliyle ilgili kararlardan hükümet değil SBS yönetimi sorumludur dedi. Reklam gelirleri ve Avustralya Federal Hükümeti tarafından ayrılan fonlarla finanse edilen SBSin 5 radyo ve 5 de televizyon kanalı bulunuyor. SBS, Türkçe dahil olmak üzere 74 yabancı dilde yapıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024