Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3135 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Mart 2015 - 13:57

\Ancak gerektiği takdirde hazırız\

Büyüt
Küçült
\Ancak gerektiği takdirde
Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Yemene başlatılan operasyon kapsamında bir kara harektı planının henüz söz konusu olmadığını söyledi, Ancak gerektiği takdirde hazırız dedi.

Tuğgeneral Ahmed Hasan Asiri, Yemene başlatılan hava operasyonunun hedefe ulaşıncaya kadar devam edeceğini duyurdu. Kara harekatı planının henüz söz konusu olmadığını söyleyen Asiri, Ancak gerektiği takdirde birliklerimiz hazır dedi.

Asiri, operasyonun hedeflerinin; Yemendeki meşruiyeti yeniden temin etmek, Devlet Başkanı Abdur Rabbu Mansur Hadinin ülkenin meşru cumhurbaşkanı olarak görevini yürütme imkânını geri sağlamak, bölgede güven ve istikrarı yeniden tesis etmek olduğunu belirtti.

Asiri, Yemenin çıkarına ve istikrarına zarar verecek şekilde kimsenin Husilere yardım etmesine izin vermeyeceklerini de ifade etti.

Operasyonun ilk gününde gerçekleştirilen hava saldırılarının çok büyük olduğunu söyleyen sözcü, çok sayıda savaş uçağının operasyona katıldığını belirtti.

Asiri, hava saldırılarının öncelikle Husilerin hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirdiğini daha sonra hava üslerinin ve komuta merkezlerinin hedef alındığını kaydetti.

Suudi Arabistan ve bölge müttefikleri, çarşamba akşamı Yemene yönelik askeri operasyon başlattı. Operasyonda İran destekli Şii Husilerin denetimindeki başkent Sana havadan bombalandı. Müttefikler Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Sudan, Fas, Mısır ve Ürdünden oluşuyor.

İran Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistanın Yemene yönelik hava operasyonunu “uluslararası hukuka ve ulusal egemenlik haklarına aykırı, tehlikeli bir hamle. Saldırılar derhal durdurulmalı” açıklamasıyla kınadı.

İran Dışişleri Sözcüsü Marziye Efkam, askeri müdahalenin durumu daha da karmaşıklaştıracağını, krizi bölgeye yayacağını ve Yemendeki iç farklılıkların barışçıl yolla çözülmesi fırsatının kaybedileceğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Yemene düzenlenen operasyonların derhal durdurulmasını istedi.

İranlı milletvekili Alaaddin Burucerdi de, “Suudi Arabistanın Yemende yaktığı savaş ateşi tüm bölgeye yayılacak” dedi. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024