Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 3227 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Haziran 2015 - 00:41

Amaç Kürdistan hedef Türkiye

Büyüt
Küçült
Amaç Kürdistan hedef
Dünya Haberleri › Amaç Kürdistan hedef Türkiye haberi YPG güçlerinin Tel Abyadı ele geçirmesinin ardından Azeze yönelen DEAŞ, Türkiye sınırında kurulması planlanan Kürt devletine zemin hazırlamaya yönelik hamle yaparken Esad rejimi de her türlü desteği sağlıyor.
Erdinç Akkoyunlu

Suriyeli muhaliflerin yurt dışında toplanmasında büyük pay sahibi olan iş adamı Gazi Mısırlı, STARa konuştu. “Özgür Suriye Ordusu, kısa süre önce Esad güçlerini yenmeye başladı, Esad tamamen Şama çekildi. ABD, bu işten Türkiye güçlü çıkar diye Kürt kartını oynadı. Kobanideki plan gibi Tel Abdayda da havadan bombaladılar. YPG oraya girdi. Mısırlı, “Uzun zamanda amaç; Türkiyenin güney sınırında bir Kürt devleti kurmak. Çünkü güçlü bir Türkiye istenmiyor. İlk hedef Erdoğan idi, onu seçimde başardılar ikinci plan Suriye, onu da eğer Türkiye müdahil olmazsa yapacaklar” dedi.

Tel Abyadtan sonra sıra Azezde

Tel Abyadda ABD bombardımanı sonrası PKKnın kolu PYDye bağlı YPG güçlerinin girip 25 bin kişiyi Türkiyeye sürdüğü kentten giden DEAŞ güçleri, hedefine Suriye muhalefetinin ikmal noktası olan Azez kentini aldı. Eğer Azez, DEAŞın kontrolüne girerse hem Türkiyeye yüz binlerce mülteci akını olacak hem de ÖSO başta olmak üzere Suriyedeki muhalif güçlerin ikmal noktası tıkanacak. “Suriyedeki kötü senaryo bununla kalsa iyi” diyen Gazi Mısırlı ise, “Asıl hedef Türkiye” dedi. Suriyeyi adım adım izleyen Gazı Mısırlı, şöyle konuştu:

ÖSO kazandı, ABD devreye girdi

“Muhalifler ne zaman Nisan, Mayıs aylarında Esad güçlerini geriletmeye başladı; Esad, Şama hapsoldu, ABD planını devreye soktu. Kendilerine en güvenilir partner olarak PYDyi seçtiler. Çünkü ÖSOnun bu partnerlik görevini kendilerine bir türlü silah bile vermedikleri halde başaramadığını söylediler. Burada Esad, zaten PYD ile ilişki halinde. Onlara hem silah desteği verdi hem de PYDnin Esad güçlerinin boşalttığı Kuzey Suriyeye yerleşmelerine yardımcı oldu.”

Esad kalsın diye plan yapıldı

Amacın Türkiye olduğunu belirten Gazi Mısırlı, “Şimdi ÖSOya silah vermediler. Ama devletin elinde bile olmayan silahı Humusta, Halepte, Hamada, Irakta kentleri boşaltarak DEAŞa verdiler. Amaç DEAŞın güçlenmesiydi. O DEAŞı zaten Suriye istihbaratı El Muhaberat ile İran, Şamdaki hapishanede kurdular. Kontrolü de İngilizler sağlıyor. Onlar gidip şimdi Kürtlere savaşmadan Türkiye ‘deki hesaplar için Kobaniyi verdi. İkinci aşamada seçim bitti şimdi de Tel Abyadı verdiler. Azeze gidiyorlar. Azezi alırlarsa muhalif Suriyenin kalmaması bir yana Türkiyenin güneyinde onu daima rahatsız edecek, bölme tehlikesi yaratacak bir Kürt devleti kuracaklar. Böylece Esad koltuğunu koruyacak. ABD, bölgeyi bölecek. Kürtler de zayıf yönetimleriyle iş başına gelecekler” diye konuştu.

Azez ve Es Selame sınır kapısında DEAŞ, muhaliflerle çatışıyor

İÇ karışıklığın sürdüğü Suriyede, DEAŞ ile muhalif gruplar, Kilis sınırına yakın noktalarda zaman zaman çatışmayı sürdürüyor.  Öncüpınar Sınır Kapısının karşısındaki Es Selame Sınır Kapısı ile Halepin Azez ilçesini ele geçirmek isteyen DEAŞ militanlarının saldırısı sürüyor. Azez ve sınır kapısına doğudan saldıran DEAŞ militanlarına, muhalif gruplar oluşturduğu Fetih Ordusu ile karşılık veriyor. Sınır hattındaki bazı noktada aralıklarla yaşanan çatışma ve patlamaların ardından yükselen dumanlar Türkiye tarafından görülüyor. DEAŞ militanları çatışmaların ardından ele geçirdiği bazı köylere bayraklarını dikerken çatışmaların sürmesi sınır hattındaki Kiliste tedirginliğe yol açıyor. Kaçak geçişlerin önlenmesi için hendeklerin kazıldığı sınır hattında güvenlik güçleri ise zırhlı araçlarla önlemlerini üst seviyede tutuyor.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024