Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1771 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Haziran 2015 - 02:10

Amaç Akdenize inmek, Türkiyeyi zayıflatmak

Büyüt
Küçült
Amaç Akdenize inmek, Türkiyeyi
Dünya Haberleri › Amaç Akdenize inmek, Türkiyeyi zayıflatmak haberi

PKKnın Suriyedeki kolu PYDnin askeri kanadı YPG, Akçakalenin karşısında bulunan sınır kenti Tel Abyadda kontrolü sağlayıp bayrağını astı.

Gülden Kılıç

Böylece Kuzey Suriyede kurulan Kürt kantonların da birleşmesiyle Suriyenin kuzeyinde bir otonom yapı kuracağı endişesi ortaya çıktı. Kürt Birliklerinin Batıya doğru ilerlemesiyle Akdenize kıyısı olan Bayır Bucakta yaşayan Türkmenler endişeli. Koalisyon güçlerinin bombaladığı yerlere Kürt Birliklerinin yerleştiğini kaydeden Suriye Türkmen Kitlesi Genel Koordinatörü Samir Hafez, “Asıl yapılmak istenen Akdenize kıyısı olan bir Kürt devleti kurmaktır. Tel Abyadın yüzde 80ı Araplardan ve Türkmenlerden oluşmasına rağmen IŞİDin boşalttığı yerlerde Kürt birlikleri kontrol sağlıyor. Kuzey Iraktan 2 bin 700 aile Tel Abyadın Kürtleştirilmesi için yerleştirildi. Hatta Türkiyeye sığınan 20 bine yakın Kürt asıllı mülteciler de geri dönecekler.” dedi.

Amaçları Akdenize inmek

Irakın Kuzeyinden sonra Suriyenin de Kuzeyinde denize açılan bir Kürt devleti kurulmasının planlandığını kaydeden Hafez, “Bu bölgenin Doğudan Batıya doğru en son halkası Türkmenlerin yaşadığı Bayır Bucaktır. Amaç Bayır Bucakı alıp Akdenize inmektir. Böylece hem Kuzey Irakın hem de Suriye petrolünü Bayır Bucak üzerinden Akdenizden geçirmek istiyorlar. Böylece Kuzey Irakın ve Kürtlerin Türkiyeye olan bağımlılığını azaltmak istiyorlar. Ayrıca bundan gelir de sağlamayı hedefliyorlar” dedi.

K.Iraktan 2 bin 700 aile

Doğudan en uçta bulunan Bayır Bucaka kadar uzanan bölgenin Kürtleştirilmesinin istendiğini belirten Hafez, YPGnin Tel Abyadda kontrolü sağladıktan sonra Iraktan 2 bin 700 aileyi bölgeye yerleştirdiğini söyledi. Hafez, Tel Abyadın ele geçirilmesiyle birlikte 28 Türkmen köyünün boşaldığını vurgulayarak, “Boşaltılan yerlere Kürtler yerleştiriliyor. İlk olarak Kuzey Iraktan 2 bin 700 aile getirildi. Yine Türkiyeye göç eden Kürtlerin de dönüp bu bölgeye yerleşecek.” dedi. Hafez, Arapların ve Türkmenlerin silahlı gücü olmadığı için koalisyon güçlerinin bombaladığı yerlere Kürt Birlikleri yerleştiğini, asıl amacın da bu bölgede bir Kürt devleti kurulması olduğunu belirtti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024