Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2249 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mart 2015 - 12:43

Almanya hapishanelerinde Türk imam tartışması

Büyüt
Küçült
Almanya hapishanelerinde Türk imam

Parlamentoda muhalefetçe verilen iki soru önergesinde, Adalet Bakanı Thomas Kutschatyya imamların hapishanelerde mahkumlarla neler konuştuklarının bilinip bilinmediği konusu soruldu.

BUGÜNE KADAR OLUMSUZ BİR DURUM OLMADI

Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) ve Hür Demokrat Parti (FDP) gruplarınca hapishanelerde imamların, aşırı dincilerden nasıl ayrı tutulabildiği soruldu.

Focus dergisinin haberine göre, Bakan Kutschaty, imamların Federal Anayasayı Korumu Örgütü tarafından kontrol edilmediklerini, standart hapishane güvenlik kontrollerinden geçen tüm imamların ayrı bir kontrolden geçirilmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Alman bakan şöyle dedi: Tığ öğretmeye gelen yaşlı kadınları da kontrol etmek zorunda olurduk. Aşırı dinci imamların hapishanelerimize girmeleri gibi herhangi bir sorunla bu güne kadar karşılamadım.

117 DİTİB İMAMI

Parlamentoda imamlarla ilgili bilgiler veren Eyalet Adalet Bakanı Kutschaty, Kuzey Ren Vestfalyada hapishanelerde gönüllü görev yapan toplam 122 imamdan 117sinin Türk Başkonsolosluğunun önerdiği imamlar olduğunu söyledi. Kutschaty, şöyle konuştu: Bunlar 4 yılda bir Türkiyeden değişimli olarak tayin edilen Türk memurlarıdır. Paralarını Türkiye ödemektedir.

Ayrıca Türkiye, bunların seçiminde çok titiz davranmaktadır. Özellikle Türkiyenin selefileri korumaya hiç de ihtiyacı yoktur. Haberde, Kuzey Ren Vestfalyada hapishanelerde 23 aşırı dinci zanlının ve iki mahkumiyet almış aşırı dinci mahkumun bulunuduğu yer aldı. Bunların yirmisinin yandaşlarından izole edildiğini sadece 3 tanesini diğer mahkumlarla bağlantısının da kesildiği belirtildi.

Ahmet İNCEL / DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024