Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1894 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 12:10

Almanya Cumhurbaşkanı soykırım dedi

Büyüt
Küçült
Almanya Cumhurbaşkanı soykırım

Almanya adına resmi düzeyde ilk kez soykırım sözünü kullanan Gauck, bugün Alman Parlamentosunda açıklanması beklenen ortak metinde olduğu gibi Ermenilerin kaderi, 20nci yüzyılın korkunç izlerini taşıdığı kitlesel kıyım, etnik temizlik, tehcir ve soykırımlar tarihine örnek teşkil etmektedir ifadesini kullandı.

Osmanlı İmparatorluğunda Ermeni halkı bir soykırıma benzer dinamikle kurban düştü diyen Gauck, yapılan anma ile bugün yaşayanları suçlama gibi bir düşüncenin olmadığını söyledi. Gauck, Faillerin çocuklarına suç isnat edilemez. Ancak, kurbanların yakınlarının da tarihi olayların tanınmasını bekleme hakkı vardır dedi.

Birinci Dünya Savaşı sırasında Ermenilerin ölümünde ülkesinin de sorumluluğuna dikkati çeken Gauck, Almanyanın sorumluluğunun ya da varsa suçunun tespit edilmesinin kendileri için bir sorumluluk olduğunu söyledi. Gauck, Hitlerin 1939da Polanyayı işgal ederken, Bugün kim Ermenileri yok edilmesini konuşuyor? diye sorarak başladığını da hatırlattı. Türkiye ve Ermenistan arasında bir yakınlaşmanın kendilerini sevindireceğini de kaydeden Gauck, Kimsenin gerçeklerden korkmasına gerek yok dedi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024