Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2322 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   23 Haziran 2015 - 06:35

Alman ikiyüzlülüğü

Büyüt
Küçült
Alman
Dünya Haberleri › Alman ikiyüzlülüğü haberi

İdamcı Sisiye ve Onun talebiyle gazeteci Mansuru gözaltına alan ve ardından tahliye kararı veren Merkel hükümetine ses çıkarmayan Alman basını, Erdoğan nefretinde birleşti. 6 gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan için aynı provokatif manşeti kullandı.

Cumartesi günü Berlin Tegel Uluslararası Havaalanında Mısırın talebiyle gözaltına alınan, daha sonra da tutuklanan Al Jazeera Arapça kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmet Mansura dün savcılık tarafından Berlin Yüksek Mahkemesince tahliye kararı verildi. Ahmed Mansurun Mısıra teslim edilmesine karşı Alman Gazeteciler Birliği DJVden ise uyarı geldi. Bu uyarıda bulunan gazeteciler birliğinden darbeci Sisiye ve onun talebiyle hareket eden Merkel hükümetine ise herhangi bir eleştiri gelmedi.

6 gazetede aynı manşet

Aynı Alman basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana için ise nefret dolu manşetler kullandı. Alman basını, Cumhurbaşkanı Erdoğanın koalisyon görüşmeleri ve hükümetin anayasada öngörülen sürede kurulmaması durumunda erken seçimi işaret etmesini çarpıtarak, “Erdoğan muhalefeti erken seçimle tehdit ediyor” manşetiyle okuyucularına duyurup provoke etmeye çalıştı.

Almanyanın önde giden 6 gazetesi şu başlıkları kullandı: Die Welt: Erdoğan diğer partileri yeniden seçimle tehdit ediyor. Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ): Erdoğan erken seçimle tehdit ediyor. Süddeutsche Zeitung (SZ): Erdoğan erken seçimle tehdit ediyor. Stern: Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçimle tehdit ediyor. Der Spiegel: Erdoğan erken seçimle tehdit ediyor. FOCUS: AKP yenilgisinin ardından Erdoğan erken seçimle tehdit ediyor.

Cumartesi günü gözaltına alınan dün ise hakkında tahliye kararı verilen Mansur serbest bırakıldı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, Mansurun Mısıra iade edilip edilmeyeceğine dair tahliye kararı verilmeden önce bir açıklamada bulunmuş ve “İdam cezasıyla karşı karşıya kalabilecek hiç kimseyi iade etmeyeceğiz” demişti.

Erdoğan: Bizi yalnız bıraktılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mansurun tutuklanmasına ilişkin Almanyanın ikiyüzlü tutumunu, “El-Cezire Arapça kanalının kıdemli gazetecilerinden Ahmed Mansur, Mısır darbe yönetiminin talebi doğrultusunda Alman polisi tarafından Berlin Havalimanında gözaltına alındı. Terörle mücadelemizde bizi yalnız bırakan, terör örgütü mensuplarının ellerini kollarını sallayarak gezmesine göz yuman Avrupa devletleri, ne yazık ki darbecilerin talepleri konusunda çok daha farklı davranıyor” sözleriyle eleştirmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024