Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1700 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   21 Nisan 2015 - 11:27

Alman hükümetinden flaş soykırım kararı

Büyüt
Küçült
Alman hükümetinden flaş soykırım

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman hükümetinin, Federal Meclise 1915 olaylarıyla ilgili sunulan karar tasarısını desteklediğini bildirdi. Seibert, Berlinde Federal Basın Merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

1915 olaylarıyla ilgili hazırlanan ve cuma günü Federal Mecliste görüşülecek karar taslağına atıfta bulunan Seibert, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili, Birinci Dünya Savaşında Ermenilerin yaşadıkları, 20. yüzyıla korkunç bir şekilde iz bırakan katliam, etnik temizlik, tehcir ve soykırım örneklerindendir ifadesini kullandı. Seibert, karar tasarısının hükümetle görüşülerek hazırlandığını, tasarıda Almanyanın Holokosttaki sorumluluğunu kabul ettiğinin de yinelendiğini söyledi.

Sözcü Seibert, çekilen acıların ve işlenen suçların adının konması isteğinin anlaşılır ve önemli olduğunu ifade ederek Türkiye ile Ermenistan arasında uzlaşma sağlanmasının da en az bunun kadar önemli olduğunu belirtti. Almanyanın, 2010 yılında iki ülke arasında başlayan yakınlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve gelecekte de buna destek olacağını ifade eden Seibert, tarihçilerden oluşan ortak bir komisyonun kurulması konusunun da yeniden gündeme gelebileceğinin ve bunun somut sonuçları olabileceğini kaydetti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024