Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2154 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Mart 2015 - 13:08

Allen: Iraka verilen destek sürecek

Büyüt
Küçült
Allen: Iraka verilen destek

Irakın başkenti Bağdata gelen Allen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfinin yanı sıra bazı bakanlar ve Sünni milletvekilleri ile bir araya geldi.
Nuceyfinin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Salahaddin, Kerkük ve Enbarda yaşanan gelişmeler ile uluslararası koalisyondan ve özellikle ABDden talepler konusu ele alındı.

Görüşmede Allenin, uluslararası koalisyonun yardımlarının devam edeceğini ve bunun ABDnin kesin kararı olduğunu ifade ettiği belirtildi. Allenin, Iraka verilen destek IŞİD sonrasında da sürecek dediği kaydedildi.

Amerikalı generalin söz konusu desteğin sadece askeri olmakla kalmayıp Irakın yeniden imarı ve istikrarın kökleşmesi konusunda da olacağını ifade ettiği aktarıldı.

Öte yandan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuceyfinin de ABDnin Iraka desteğinin ve teröre karşı mücadele için uluslararası koalisyon oluşturulması konusunda oynadığı rolün önemini vurguladığı kaydedildi.

Iraka özgürleştirilen yerlerin yeniden imarı konusunda ABD desteğinin artırılmasını isteyen Nuceyfinin, çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek sığınmacı durumuna düşen insanların sayısının çokluğuna işaret ettiği ve yaşanan sıkıntının büyüklüğü karşısında uluslararası desteğe olan ihtiyacın önemini anlattığı belirtildi.

Terör örgütü IŞİDin Haziran 2014te Musulu ve bazı bölgeleri ele geçirmesinin ardından ordu ile IŞİD arasında bazı kentlerde başlayan çatışmalar hala devam ediyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.

AA

 


 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024