Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2461 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 06:23

Airbus Alplere çakıldı

Büyüt
Küçült
Airbus Alplere
Dünya Haberleri › Airbus Alplere çakıldı haberi Alman Germanwings Havayollarına ait Airbus, Barcelona-Düsseldorf seferi sırasında Fransız Alplerine çakıldı. 150 kişilik uçakta kurtulan olmazken yolculardan 39unun Türk olduğu iddia edildi.

Avrupa, 34 euroluk uçak biletiyle ekonomik seferler yapan Alman Germanwings Havayolu şirketine ait Airbus 320 yolcu uçağının kazasıyla sarsıldı. Dün 09:55te Barcelonadan Düseldorfa havalanan 4U 9525 sefer sayılı 150 kişilik uçak, kalkışından 45 dakika sonra Fransız Alplerine düştü. 16  kişilik öğrenci grubu, iki bebek ve iki öğretmenin de bulunduğu yolculardan kurtulan olmadığını açıklandı. Ölenler arasında 39 Türkün de olduğu öğrenildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande 67 Alman ile 45 İspanyol öldüğünü açıkladı.

Bakan 1 Türkün ismini açıkladı  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu düşen uçakta 39 Türk yolcu bulunduğuna ilişkin soruya “Vatandaşlıktan çıkarılan 50 yaşındaki Muradiye Lohman adında bir kadın hayatını kaybetti. Evlilik öncesi soyadı Çelik. Yolcu listesini kontrol ettik. Bir de Yasmin adında yolcu var ama milliyetini bilmiyoruz” şeklinde cevapladı.

Aniden düşmeye başladı

Uçağın pilotunun saat 10.47 de Provenza Havaalanndaki kuleye 11 bin 500 metreden 2 bin metreye ani irtifa kaybettiklerini söyleyerek acil durum çağrısı yaptı. Ancak kısa sürede uçak radardan kayboldu. Uçağın enkazı Nice kentinin kuzeyindeki Barcelonnette kasabasına 100 kilometre uzaklıkta tespit edildi. Elverişsiz koşullar yüzünden bölgeye ekipler ancak helikopterlerle gidebildi.

Kazanın nedeni henüz bilinmezken Germanwings CEOsu Thomas Winkelmann “Uçak düşmeden önce 8 dakika irtifa kaybetti. Uçağın neden alçaldığını bilmiyoruz. Uçağın kaptanı 10 yıllık, Airbusla 6 bin saatlik tecrübesi olan bir pilottu. Uçak 1991den beri kullanılıyordu” dedi. Winkelmann, “Yolcu listesi ni gizlilik nedeniyle açıklayamıyoruz. Önce ailelerine bildireceğiz” diye konuştu. Lufthansa Basın Sözcüsü Florian Grenzdörfer ise yolcuların milliyetine ilişkin açıklamanın bugün yapılabileğini belirterek, “Düsseldorfta bekleyenler arasında Türk ailesinin olup olmadığını bilmiyorum” dedi. Bu arada Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, uçağın karakutularından birinin bulunduğunu bildirdi.

YAŞLI UÇAK 17 YILDIR AYNI ROTADA

AIrbus A 320 tipi Germanwings uçağı, 24 yıldır göklerdeydi. Kontrolleri Lufthansa tarafından dün yapıldığı öğrenilen uçağın 17 yıl her gün aynı güzergahı kullandığı öğrenildi. Düşen Germanwins uçağındaki yolcuların, Barcelona-Düsseldorf uçuşu için 34 Eurodan başlayan fiyatlarla bilet aldığı ortaya çıktı. Alman Hava Yolları Lufthansanın alt şirketi olan Germanwings, low-cost (düşük tarifeli) uçuşlarla hizmet veren hava yolu olarak biliniyor. 81 uçağıyla 86 noktaya uçan Germanwingsin, sahip olduğu filonun yaş ortalaması 9.2.

KRİZ MASASI KURULDU

İspanyol hükümeti kazayla ilgili kriz masası oluşturdu, meclis çalışmalarına iki gün ara verdi. Öte yandan uçağın kalkış yeri olan Barcelonadaki El Prat Havaalanı, yolcu yakınlarıyla doldu. Yolcu yakınlarını karşılamak için özel bir birim oluşturulurken, ailelere yardımcı olmak için psikologlar ve doktorlar da görevlendirildi. Katalonyada  ailelere  3 otobüs tahsis etti.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024