Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2845 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   02 Mart 2015 - 06:23

ABDnin iÅŸine burnunu sokuyor

Büyüt
Küçült
ABDnin iÅŸine burnunu

İsrail muhalefeti, Başbakan Binyamim Netanyahunun ABD Kongresinde 3 Martta yapacağı konuşmaya yönelik eleştirilerini sürdürüyor.

Eski Adalet Bakanı ve Hatnua Partisi lideri Tzipi Livni, Netanyahunun ABD ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Netanyahu, ABDnin iç siyasetine burnunu sokmayı tercih ederek fesat ve anlaşmazlık tohumları ekiyor ifadesini kullandı.

Bu ziyaret, İsrailin ABD ile olan ilişkilerine zarar verecektir değerlendirmesinde bulunan Livni, Amerikalıların desteğini garanti altına almalıyız ve onlarla iyi ilişkilerimizi sürdürmeliyiz dedi. Livni, bu sayede İsrail ile ABD arasında istihbarat paylaşımı kapısının açılacağını belirtti.

İşçi Partisi Genel Başkanı İzak Herzog da Netanyahunun ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada, Başbakan Netanyahunun görevi, konuşma yapmak ve alkış almakla sınırlı değil diye konuştu.

Herzog, Netanyahunun asıl yapması gerekenin, İsrail ile dünya genelindeki ortakları arasında işbirliği kapıları açmak ve güven ortamını temin etmek olduğunu belirtti.

Eski Adalet Bakanı ve Hatnua Partisi lideri Livni ile İşçi Partisi Genel Başkanı Herzog, İsrailde 17 Martta yapılacak parlamento seçimlerine Siyonist Kamp Partisi adı altında ortak katılma kararı almıştı.

İsrail basınında çıkan son seçim anketleri, Siyonist Kamp Partisi ile Netanyahunun Likud partisinin başabaş gittiğini gösteriyor.

ABD ZÄ°YARETÄ° TARTIÅžMALARI

ABD Temsilciler Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner, Netanyahuyu İran konusunda mart ayında Kongreye hitap etmek üzere davet ettiğini açıklamış, davet, kendilerine danışılmadığı ve diplomatik protokollerin ihlal edildiği gerekçesiyle Beyaz Sarayın tepkisini çekmişti. Obamanın, İsrailde mart ayında seçim yapılacak olması sebebiyle Netanyahu ile görüşmeyeceği belirtilmişti.

Öte yandan Netanyahu, ABD Kongresinde 3 Martta yapacağı konuşma için bugün Washingtona hareketinden önce Tel-Aviv Ben Gurion Havalimanında yaptığı basın açıklamasında, İsrail ve tüm Yahudi toplumunun güvenliği için ciddi endişe duyuyorum. Geleceğimizi güvence altına almak için ne gerekiyorsa yapacağım dedi.

Netanyahu, ABD temaslarına ilişkin ise ABDye, tüm İsrail ve Yahudi toplumunun elçisi olarak gidiyorum ifadesini kullandı.

Başbakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Netanyahunun, pazartesi günü Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (AIPAC) yıllık konferansında, salı günü de ABD Kongresinin ortak oturumunda konuşma yapması bekleniyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024