Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1688 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   27 Nisan 2015 - 21:56

ABDnin ilk siyahi kadın adalet bakanı görevine başladı

Büyüt
Küçült
ABDnin ilk siyahi kadın adalet bakanı görevine

Adalet Bakanlığında düzenlenen yemin törenini ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden yönetti. Koltuğu 6 yıldır bu görevde bulunan Eric Holderden devralan ve ülkenin 83üncü adalet bakanı olan Lynch törende yaptığı konuşmada, terörizm, siber saldırılar ve ülkenin karşılaştığı diğer tehditlerle mücadelede pusulalarının adalet olacağını belirtti.

Konuşmasında Lynch, özellikle son dönemde siyahilerin beyaz polis memurları tarafından öldürülmesi vakalarından sonra daha çok gündeme gelen, polis teşkilatıyla azınlık toplumları arasındaki ilişkilerin onarılması çabalarına da işaret ederek, Gerek mağdurların ihtiyaçları gerekse de herkesin haklarının korunması için, cezai adalet sistemimize hem güç hem adalet aşılayabiliriz.

Hem yasalarımızda hem de bu yasaları uygulayanlarda güven ve inancı yeniden tesis edebiliriz dedi. Lynchin görevine resmen başlayabilmesi için tamamlanması gereken Senatodaki onay süreci, yönetim ile Kongredeki Cumhuriyetçiler arasında göçmen politikasına dair ihtilaf nedeniyle aylar sürdü. 55 yaşındaki Lynchin adaylığı, ABD Başkanı Barack Obama tarafından bu pozisyona aday gösterildikten 5 ay sonra Senatodan onay alabildi.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024