Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2440 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   18 Mayıs 2015 - 21:18

ABDli komutan Barzaniyi ziyaret etti

Büyüt
Küçült
ABDli komutan Barzaniyi ziyaret
Dünya Haberleri › ABDli komutan Barzaniyi ziyaret etti haberi

IKBY Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin ve beraberindeki askeri heyeti kabul etti

AA

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Lloyd Austin ve beraberindeki askeri heyetle bir araya geldi.

IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya, göre Barzani in konutunda gerçekleşen görüşmede DAEŞ ile mücadele, terör örgütünün Enbar vilayetinin merkezi Ramadide ilerlemesi ve Peşmerge güçleriyle ABD ordusu arasındaki uyumlu çalışma ele alındı.

Barzani ve Austin, DAEŞin Irak an tamamen çıkarılması ve yok edilmesi için tarafların birlikte hareket etmesinin önemine vurgu yaptı. Açıklamada konuşmasına yer verilen Austin, ABD in, DAEŞ ile savaşta Peşmerge güçleri ve Iraklı taraflara desteğini sürdüreceğini bildirdi. Barzani de Kürt halkının Peşmerge güçlerine ve dost ülkelere güvenin tam olduğunu dile getirdi.

ABD in Erbil Başkonsolosu Joseph Pennington, IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa ve Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver de toplantıda hazır bulundu





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024