Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2055 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 05:37

ABden mülteci sorununa şaka gibi çözüm; gemileri biz batıralım

Büyüt
Küçült
ABden mülteci sorununa şaka gibi çözüm gemileri biz
Dünya Haberleri › ABden mülteci sorununa şaka gibi çözüm; gemileri biz batıralım haberi

Avrupaya sığınan göçmenlere kapılarını kapatarak onları ölüme terk eden AB ülkelerinin bakanlarından mülteci kazalarının önüne geçmek için Gemileri batmadan, biz batıralım önerisi geldi.

Avrupaya ulaşmaya çalışan mültecilerin ölüm yolculuğuna çözüm için toplanan Avrupa Birliği ülkelerinden tepki çeken bir öneri geldi. AB içişleri ve dışişleri bakanlarının anlaşmaya vardığı eylem planına göre, göçmenleri taşıyan kaçakçı teknelerinin batırılması gerekiyor. AB bakanları, yasa dışı göç ve Akdenizdeki mülteci ölümlerini ele almak üzere söz konusu önerinin de yer aldığı 10 maddelik eylem planı için perşembe günü bir araya gelme kararı aldı. İtalya Başbakanı Matteo Renzi ise, Akdenizde ardı ardına gelen göçmen trajedilerine ilişkin, “20 yıl önce Srebrenitsaya gözlerimizi kapadık, ama bugün bu göçmen dramına karşı gözlerimizi kapayamayız” diyerek Batının duyarsızlığına dikkat çekti. Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ise, Avrupanın göç politikalarının yeniden düşünülmesi çağrısında bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da ABnin göçmenler konusunda yoğunlaşması gerektiğini belirterek, “Bu sorunu çözmeliyiz” dedi.

BM: Türkiye örnek ülke

Birleşmiş Milletler (BM) bu konuda Türkiyeyi örnek gösterdi. BM Mülteci Örgütünün Sözcüsü Federico Fossi, Avrupaya giden göçmen sayısının, Türkiyedeki Suriyeli mültecilerin 10da birine denk geldiğini doğruladı. Fossi, “İtalyada medya ve politikacılar durumu olduğundan ağır gösteriyor. İşgal altındaymışız, nüfusun üçte biri göçmenmiş gibi bir düşünce var. Biz de UNHCR olarak sık sık Türkiye, Lübnan, Ürdün gibi ülkeleri, bu ülkelerde özellikle Suriye krizi sonrasi göçmen sayısını örnek gösteriyoruz.

İngiliz gazeteci göçmene ‘hamam böceği dedi

İngiliz gazeteci, Akdenizde 900 mültecinin kaybolduğu faciaya ilişkin ırkçı bir yazı kaleme aldı. The Sun gazetesinden Katie Hopkins Akdenizde hayatlarını kaybeden göçmenler için ‘Kurtarmak mı? O hamam böceklerini savaş uçaklarıyla durdurmak istiyorum yazdı. Tepki toplayan Hopkins şöyle devam etti; “Suda yüzen ceset ve tabut fotoğrafları gösterseniz de umursamıyorum, çünkü bunu göstermezseniz bir süre sonra norovirus gibi gemiden yayılacaklardı.” Hopkins için suç duyurusunda bulunulurken internette de kampanya başlatıldı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024