Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2047 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   24 Nisan 2015 - 06:57

ABDden şok itiraf: Yanlışlıkla öldürdük

Büyüt
Küçült
ABDden şok itiraf: Yanlışlıkla
Dünya Haberleri › ABDden şok itiraf: Yanlışlıkla öldürdük haberi

Afganistan-Pakistan sınırında Ocak ayındaki terörle mücadele operasyonunda, iki rehinenin yanlışlıkla öldürüldüğü bildirildi.

AA

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest tarafından yapılan yazılı açıklamada,  istihbarat servisinin araştırmaları sonucunda terör örgütü El Kaide tarafından  2011 yılından bu yana örgütün elinde rehine olarak tuttuğu Amerikalı Warren  Weinstein ile yine 2012den beri örgütün elinde rehine olarak tutulan İtalyan  Giovanni Lo Porto un operasyon sırasında yanlışlıkla öldürüldüklerini  belirterek, bundan derin üzüntü duyduklarını kaydetti. 
 
Operasyonun El Kaide ile bağlantılı bir yerleşkeye yapıldığını ve  Weinstein ile Lo Porto un orada olduğuna dair hiçbir işaret bulunmadığını  belirten Earnes, Hiçbir kelime, bu korkunç trajediye yönelik üzüntümüzü tarif  edemez ifadesini kullandı. 
 
Bunun yanında, aynı operasyonda El Kaideye katılan iki Amerikalı ın  da öldürüldüğüne inandıklarını belirten Earnest, bunlardan birini El Kaide lideri  olan Ahmed Farouq, diğerinin de örgütün önemli üyelerinden biri haline gelen Adam  Gadahn olarak gösterdi. 
 
Earnest, Farouq ve Gadahn El Kaide üyeleri olmalarına rağmen onlar da  spesifik olarak hedef alınmamıştı ve operasyonlar sırasında orada bulunduklarına  dair elimizde bir bilgi yoktu ifadelerini kullandı. 
 
OBAMA TÜM SORUMLULUĞU ALIYOR
 
 ABD Başkanı Barack Obama ın şu ana kadar gizli kategorisinde yer alan  bu bilgilerin Amerikan halkıyla paylaşılması direktifini verdiğini belirten  Earnest, açıklamasına şöyle devam etti: 
 
 Obama, bu operasyonlara yönelik tüm sorumluluğu üzerine alıyor ve  özellikle de kendi vatandaşlarımızın hayatlarına mal olan terörle mücadele  operasyonları hakkında mümkün olan tüm bilgilerin Amerikan halkına  ulaştırılmasının önemli olduğuna inanıyor 
 
 Earnest son olarak, operasyonlar yasal ve terörle mücadele  politikalarıyla uyumlu olmalarına rağmen, olanları tamamen anlamak ve gelecekte  tekrarlanmasını önlemek için bağımsız bir araştırma yapılmakta olduğunu belirtti. 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024