Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2215 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

ABDden Mursi hakkındaki idam kararına tepki

Büyüt
Küçült
ABDden Mursi hakkındaki idam kararına
Dünya Haberleri › ABDden Mursi hakkındaki idam kararına tepki haberi

ABD Dışişleri Bakanlığı, darbeyle görevinden uzaklaştırılan ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler üyelerine verilen müebbet hapis ve idam cezalarından derin kaygı duyduklarını bildirdi.

AA

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, AA muhabirinin, Mursi ve Müslüman Kardeşler üyeleri hakkında verilen idam cezalarına ilişkin sorusu üzerine, Bu haberleri gördük, açıkçası bundan derin endişe duyuyoruz. Yargı süreçlerinin uygun yürütülmesine ilişkin görüşlerimizi Mısırlı yetkililere ilettik ifadesini kullandı.

ABD in idam cezalarının engellenmesine yönelik Mısırlı yetkililerle temas halinde olup olmadığı yönündeki soruya dışişleri yetkilisi, Mısırlı makamlarla yakın temas içerisindeyiz ve bu idam cezalarına dönük kaygılarımızı kendilerine ifade ettik yanıtını verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da, günlük basın brifinginde söz konusu idam kararlarına ilişkin, Mursi ve diğer birçoklarına karşı siyasi motivasyon içeren bu karardan derin rahatsızlık duymaktayız. Özellikle de kitlesel dava ve mahkumiyet uygulamalarını kınıyoruz demişti.

Mısır mahkemesi, Hapishaneler baskını davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi in de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen 100 kişiye idam cezası vermişti.

Mahkeme Casusluk davasında ise Mursi ve Bedii in de aralarında bulunduğu 17 kişi için müebbet hapis, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ve 14 kişi için ise idama hükmetmişti.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024