Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2221 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   14 Mayıs 2015 - 20:03

ABDde telefon dinlemelerine kısıtlama

Büyüt
Küçült
ABDde telefon dinlemelerine
Dünya Haberleri › ABDde telefon dinlemelerine kısıtlama haberi

New Yorktaki Temyiz Mahkemesinin geçen hafta Ulusal Güvenlik Ajansının (NSA) sistematik telefon dinlemelerinin yasadışı olduğuna hükmetmesinin ardından ABD Temsilciler Meclisi de, sistematik veri toplama programını sınırlandıracak yasa tasarısını onayladı.

NSA, Kongre in 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra terörle mücadele amacıyla kabul ettiği ‘USA Freedom Act (ABD Özgürlük Yasası), 2005 ve 2010 yıllarında da yeniden onayladığı Vatanseverlik Yasası daki bir madde nedeniyle telefon dinlemeleri dahil tüm izleme programını gerçekleştirebiliyor.   338 ‘EVET OYUNA KARŞILIK 88 ‘HAYIR OYU   Temsilciler Meclisi de de dün, NSAin ülke içindeki kitlesel teknik takip faaliyetlerine son verilmesini öngören tasarı ele alındı. Demokrat ve Cumhuriyetçi Partili vekillerin ortak sunduğu tasarıya ilişkin oylamada 338 ‘evet oyuna karşılık 88 ‘hayır oyu çıktı.   Ezici çoğunlukla kabul edilen tasarı ile NSAin, ABD içindeki telefon, e-posta, internet ve diğer iletişim kanallarında toplu dinleme ve kayıt altına alma faaliyetlerine son veriliyor.   TERÖR ŞÜPHESİ HALİNDE VE MAHKEME EMRİYLE DİNLEYEBİLECEK   Tasarı Senato tarafından da onaylanırsa, NSAin gizli izleme programı yalnızca terör şüphesi bulunması halinde meşruiyet kazanacak. NSAin yasa yürürlüğe girdikten sonra terör tehdidi durumunda her ilgili kişi için dinleme emri çıkartması ve servis sağlayıcı ya da telefon operatörlerine izinle doğrudan başvurması gerekecek.   Tasarının Senatodan da geçmesi durumunda ABDdeki faaliyetleri kısıtlanacak olan NSAin ABD dışındaki kitlesel teknik takip faaliyetleri ise sürecek. (SputnikNews)  



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024