Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2121 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   17 Haziran 2015 - 05:42

ABDde kamu borcu GSYHyi aşacak

Büyüt
Küçült
ABDde kamu borcu GSYHyi
Dünya Haberleri › ABDde kamu borcu GSYHyi aşacak haberi

ABD Kongresi Bütçe Ofisi (CBO), ABDnin kamu borcunun 2039 yılı itibariyle yaşlanan nüfusla birlikte ülke ekonomisinden daha büyük hale geleceğini açıkladı.

AA

CBO un bugün yayınladığı rapora göre, ABDde kamu borcunun Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranı 2039 yılında yüzde 101 ve 2040 yılında yüzde 107 seviyesine ulaşacak.  

Bu derecede yüksek kamu borcunun ekonomiyi tehdit edeceği uyarısında bulunan CBO, raporunda şu ifadelere yer verdi:

“Yatırımcılar, bir noktada hükümetin borçlarını ödeme isteğinden ya da yeteneğinden şüphe duymaya başlayacaktır. Bu hükümetin borç almaya devam etmesi için daha yüksek faiz ödemesini gerektirecektir.”

ABDde kamu borcunun GSYHye oranı şu anda yüzde 74. Ancak, CBO gelecek 25 yıl içerisinde sosyal güvenlik, Medicare (yaşlılar için devlet sağlık sigortası) ve Medicaid (yoksular için sağlık sigortası) programlarının federal harcamaları rekor düzeye çıkaracağını öngörüyor.

Yaşlanan nüfusla artan sağlık hizmetleri maliyetinin ülkede finansal krize açabileceğini kaydeden CBO, ayrıca “Kanun yapıcıların, federal bütçeyi uzun vadede sürdürülebilir seviyeye getirmek için, hükümetin harcama ve vergilendirme politikalarında köklü değişikliklere gitmesi gerekebilir” değerlendirmesini yaptı. 

Herhangi bir partiye bağlı olmayan ABD Kongresi Bütçe Ofisi, hükümetin bütçesine yönelik çalışmalar yapıyor.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024