Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2198 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Nisan 2015 - 11:07

ABDde 3 Müslümanı öldüren adam idamla yargılanacak

Büyüt
Küçült
ABDde 3 Müslümanı öldüren adam idamla

Kuzey Carolinanın Chapel Hill kasabasında 3 Müslüman gencin ölümüyle ilgili açılan dava başladı. Durham kentinde görülen duruşmada, Durham County Bölge Savcılığı, cinayetle suçlanan Hicks için idam talep etti. Savcı Jim Dornfriedin cinayetin ayrıntılarını sunduğu duruşmada, gençleri öldürmekle suçlanan Hicks de hazır bulundu.

Dornfried davada sunduğu delillerin Hicksin idam cezasıyla yargılanması için yeterli olduğunu belirtmesinin ardından Yüksek Yargıç Orlando Hudson, Müslüman gençlerin katilinin idamla yargılanması kararına vardı.

Federal suçların ihlalini araştıran Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da olayın nefret suçu olup olmadığı konusunda paralel ön soruşturma yürütüyor.

Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında 10 Şubatta 23 yaşındaki diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed Ebu Salha ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammedi başlarından vurarak öldüren Hickse, birinci derece cinayet ve meskun mahalde silah kullanma suçlamalarıyla üç dava açılmıştı.

NEREDESİN BAŞKAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin öldürülmesiyle ilgili Obamayı sessiz kalmakla eleştirmiş ve Amerikan Başkanını açıklama yapmaya davet etmişti.

İlgili Haber Erdoğan Obamaya seslendi


Erdoğan, Bunlar terörist değil, bunlar Suriyeli Müslüman. Sayın Obamaya sesleniyorum, neredesin başkan diyorum, Bidena sesleniyorum neredesiniz diyorum. Siz bu tip olayda sessiz kalırsanız dünya da size sessiz kalacaktır ifadesini kullanmıştı.

BEYAZ SARAY ÖNÜNDE CUMA NAMAZI

Washingtondaki Müslümanlar, Kuzey Carolinada üç gencin öldürülmesine dikkat çekmek için Beyaz Saray önünde Cuma namazı kılmıştı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı anma töreninde, üç genç için dualar edilmişti. Töreni organize edenlerden Mahroh Jahangiri, Terör saldırılarının beyaz Amerikalılar tarafından da gerçekleştirilebileceği tüm dünya tarafından anlaşılmalı. Terör din ve ırk tanımıyor demişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024