Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1520 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   22 Nisan 2015 - 12:22

ABD: Yemene savaş gemilerini gönderdik çünkü...

Büyüt
Küçült
ABD: Yemene savaş gemilerini gönderdik

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın brifinginde, konuyla ilgili soru üzerine, USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin Aden Körfezi ve Kızıldeniz bölgesine deniz seferlerinin güvenliğinin sağlanması için gönderildiğini söyledi.

Earnest, Rooseveltin spesifik görevi, dünyanın bu bölgesinde serbest ticaret akışının ve deniz seferlerinin sağlanması. İranın Husileri desteklemeye yönelik ve bazı durumlarda silah sağlamayı da içeren istikrar bozucu faaliyetleri konusunda dikkatli olmaya devam ediyoruz. ABD, Birleşmiş Milletler tarafından konulan spesifik silah ambargosu konusunda uluslararası toplumla dayanışma içinde olmaya kararlıdır diye konuştu.

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Steve Warren da USS Theodore Roosevelt gemisinin bölgeye deniz yolunun açık kalmasını sağlamak için gittiğini dile getirdi.

Warren, Pentagonda düzenlediği basın toplantısında, uçak gemisinin Yemende bozulan güvenlik durumundan dolayı bu alana gittiğini kaydetti. Ancak Warrenın, Birçoğu bana, uçak gemisinin İranlı gemilerin konvoyundan veya filosundan dolayı mı orada bulunduğunu sordu. Bu, kesinlikle faktörlerden biri ifadesini kullanması da dikkati çekti.

ABD donanmasından önceki gün yapılan açıklamada, USS Normandy adlı füze güdümlü kruvazörün eşlik ettiği USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin pazar günü Arap Körfezindeki üssünden Hürmüz Boğazını geçerek Arap Denizine girdiği belirtilmişti. Açıklamada, gemilerin, Arap Denizi, Aden Körfezi, Babül Mendep Boğazı ve Güney Kızıldenizde deniz güvenliği operasyonları yürütmekte olan ABD güçlerine katılacağı kaydedilmişti.

Açıklamanın ardından Amerikan medyasında çıkan haberler üzerine Pentagon, ABD gemilerinin hareketliliğinin İrandan, Yemendeki Husilere silah sevkiyatının önünü kesme niyeti taşıdığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını ifade edilmişti.

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024