Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2097 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Nisan 2015 - 06:26

ABD: Türk hükümetini takdir ediyoruz

Büyüt
Küçült
ABD: Türk hükümetini takdir
Dünya Haberleri › ABD: Türk hükümetini takdir ediyoruz haberi

ABDnin Nüfus, Göçmenler ve Göçten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne Richard Türkiyenin Suriyeli sığınmacılar konusundaki çabalarını takdir etti.

AA

ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Göçmenler ve Göçten Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne Richard, Suriyeli sığınmacılar konusunda Türk hükümeti ve halkının ortaya koyduğu çaba ve merhameti takdir ettiklerini söyledi.

ABD Büyükelçiği de gazetecilerle bir araya gelen Richard, Suriyeli sığınmacılarla ilgili Kuveyt, Lübnan ve Türkiyedeki temasları hakkında bilgi verdi.

Türkiyeye en son geçen yıl gittiğini dile getiren Richard, Ankarada bulunduğu kısa süre içerisinde yaşanan pozitif gelişmeler hakkında edindiği bilginin kendisi için ilginç olduğunu dile getirdi.

Türkiye in Suriye krizine cevapta lider konumda olduğunu belirten Richard, Türkiye ve ABD in küresel insani yardımlarla ve bu yardımların fonlamasıyla ilgili güçlü ortaklığı olduğunu ifade etti.

Suriyeler için Kuveyt eki düzenlenen insani yardım konferansında ABD in 508 milyon dolar katkıda bulunduğunu dile getiren Richard, bu paranın büyük bir kısmının Suriyeye yardım götürmek ve hayatta kalmaya çalışan yerlerinden edilmiş milyonlarca Suriyeliye yardım için kullanılacağını belirtti.

Türkiye in Suriyelilere uyguladığı açık kapı politikasından da takdirle bahseden Richard, Suriyeli sığınmacılar için Türkiye in gösterdiği cömertliğin tüm dünyaya örnek olduğunu söyledi.

Türkiye ile yürüttükleri ortaklıkta sığınmacıların ABDye yerleştirilmeleri konusunda da çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Richard, bu yılki süreçlerde iki ülke arasında çok daha fazla işbirliği yaptıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile yaptıkları görüşmede de Suriyeli çocukların eğitim görmesi konusunu da ele aldıklarını belirten Richard, pek çok çocuğun eğitim alabilmesini cömert bir davranış olarak niteleyerek, hala eğitim alamayan çocukların olduğunu, bu durumu ülkeleri endişelendirmesi gerektiğini vurguladı.

Sığınmacıların, sağlık, eğitim ve diğer kamu hizmetlerine getirdiği yükün farkında olduklarını ifade eden Richard, ABD in bu konularda destek olmak üzere Türkiyede 259 milyon dolar insani yardımda bulunduğunu dile getirdi. Bunun Türkiyeye bir ülke tarafından sağlanan en büyük destek olduğuna değinen Richard, söz konusu meblağın Türkiye in harcamalarıyla kıyaslandığı küçük kalmakla birlikte bunun ABD tarafından bölgeye sağlanan 3,7 milyar dolarlık yardım paketinin bir kısmı olduğuna dikkat çekti. Richard, paketin bir kısmının Suriyeye gittiğini, geri kalanının ise Lübnan, Ürdün, Kuzey Irak ve Mısır gibi ülkelerin sığınmacı akınıyla başa çıkmaları için harcandığını ifade etti.

ABD in yardımlarının çoğunlukla Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, uluslararası göçmenlik kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları üzerinden ulaştırıldığını aktaran Richard, UNICEFe olan mali desteklerinin giderek arttığına da değindi. Richard, yaptıkları yardımların UNICEF bünyesinde Gaziantep, Şanlıurfa, Batman ve Mersinde Suriyeli çocuklara eğitim veren 17-20 okul açılmasını sağladığını dile getirdi.

Eğitim konusunda yapılması gereken çok iş olduğunu söyleyen Richard, Suriyeli çocuklara eğitim sağlamanın kendileri için öncelik olmaya devam edeceğini vurguladı. Richard, Hem Türk hükümetinin hem de Türk halkının ortaya koyduğu çaba ve merhameti çok takdir ediyoruz diye konuştu.

Richard bir gazetecinin sorusu üzerine, ABD in geçen yıl Türkiyeden aralarında Suriyeli, Iraklı, İranlı ve Afganistanlıların da bulunduğu 5 bin 624 sığınmacıyı kabul ettiğini bunların da 664ünün Suriyeli olduğunu söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024