Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2414 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   04 Mart 2015 - 15:39

ABD kabul etti: Polis Fergusonda ırkçılık yaptı

Büyüt
Küçült
ABD kabul etti: Polis Fergusonda ırkçılık

Siyahi genç Michael Brownın geçen yaz beyaz polis memuru Darren Wilson tarafından vurularak öldürülmesi sonrasında sivil haklar soruşturması başlatan Adalet Bakanlığının, soruşturmanın sonuçlarını içeren raporunu en erken yarın kamuoyuna açıklaması bekleniyor. 

Ancak Amerikan basınında, yayınlanmasından önce raporun ana bulgularını özetleyen ve isimlerinin açıklanmaması şartıyla konuşan federal güvenlik yetkililerine dayandırılan haberlere göre, raporda Ferguson polisi içerisinde geniş boyutta ırkçı uygulamalara rastlandığı, polisin aşırı güç kullanma, nedensiz trafik çevirmeleri ve küçük sebeplerle cezalar kesme gibi davranışlar yoluyla siyahlara karşı rutin biçimde ayrımcılık yaptığı bulgularına yer veriliyor.

IRKÇI ŞAKALAR YAPIYORLAR

Raporda, Ferguson polis yetkililerinin kendi aralarındaki e-posta yazışmalarında ırkçı şakalar yaptıkları da ifade ediliyor. Kentin devriye polisinden mahkemelere ve cezaevlerindeki koşullara kadar tüm adli kurumlarında ayrımcı uygulamalara dair detaylara yer verilen rapora göre, nüfusunun yüzde 67sini siyahların oluşturduğu Fergusonda 2012-2014 yılları arasında trafikte araçları durdurulanların yüzde 85i, tutuklamaların yüzde 93ü, ceza kesmelerin yüzde 90ı, polisin güç kullandığı vakaların yüzde 88ini siyahlar oluşturdu.

 

Haberin Videosu   ABDde protestolar durmak bilmemişti startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer24382,24382,201412,24382-224310.jpg,1, 0,ABDde protestolar durmak bilmiyor);

 

Bunun yanında, geçen yılın Nisan ile Eylül ayları arasında iki günden fazla cezaevinde kalanların da yüzde 95i yine siyahlardı. Rapor, siyah araç sürücülerinin araçlarının durdurulması ve aranması olasılığının, beyazlara göre iki kat daha fazla olduğu, ayrıca siyahların yerel mahkemede davalarının düşmesi ihtimalinin de nüfusun diğer kesimlerine göre yüzde 68 daha düşük ihtimal olduğu tespitlerini içeriyor.

Polisin basit sebeplerle ceza kesme uygulamalarının özellikle yoksul kesimleri kötü etkilediği, bazılarının cezayı ödeyemedikleri için cezaevine düşmek durumunda kaldıkları ve bu durumun da polise yönelik tepkileri artırdığı belirtilen raporun bulguları arasında, yerel yetkililere ait bir e-posta hesabında ABD Başkanı Barack Obamanın çok uzun süre başkanlık yapamayacağı, çünkü hiçbir siyahın 4 yıl süreyle aynı işte kalmadığı yönünde 2008 tarihli ırkçı bir mesaj da yer alıyor.

Missouri eyaletine bağlı St. Louis kentinde 9 Ağustos 2014te Darren Wilson isimli 28 yaşındaki bir polis, 18 yaşındaki siyah genç Michael Browna ateş ederek ölümüne sebep olmuştu. Olayın ardından oluşturulan jürinin aylar sonra, polis memuru Wilsonın yargılanmasını gerektirecek bir suç olmadığı kararına varması, ülke genelinde infiale neden olmuştu. 

AA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024