Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 1942 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   25 Mart 2015 - 06:23

ABD-israil casusluk krizi

Büyüt
Küçült
ABD-israil casusluk
Dünya Haberleri › ABD-israil casusluk krizi haberi Wall Street Journal, İsrailin İranla nükleer müzakereleri gizlice dinlediğini ve elde ettiği bilgileri ABD Kongre üyeleriyle paylaştığını yazdı. İsrail ise iddialara ilişkin doğrudan dinlemiyoruz dedi.

ABD ve 5+1i oluşturan diğer ülkelerin İranla nükleer müzakerelerine başlamasından kısa bir süre sonra, İsrailin bu görüşmeleri casusluk yoluyla takip etmeye başladığı bildirildi. ABDli yetkililer konu hakkında “Casusluk operasyonu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetinin müzakerelere sızma ve anlaşmanın geliştirilmekte olan şartlarına karşıt argüman geliştirme yolundaki daha geniş bir kampanyanın parçasıydı” dedi. Wall Street Journalda yer alan habere göre dinlemenin yanı sıra İsrailin, ABDnin Avrupadaki gizli brifinglerinden, haber kaynaklarından ve diplomatik bağlantılarından bilgi edindiği açıklandı.

Doğrudan dinlemiyoruz

İsrailli yetkililer ABDli müzakerecileri doğrudan dinlediklerini reddederek bilgileri, ABD ve Avrupadan son gelişmeleri alan İran liderlerinin yakinen izlenmesi dahil başka yollardan edindiklerini iddia etti. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, “Haber doğru değil. Tabii ki İsrailin savunması gereken güvenlik çıkarları var. Ama ABD aleyhinde casusluk yapmıyoruz. Görüşmelerde yeterince katılımcı var, İran dahil. İstihbarat kaynaklarımız ABDden değil. Başka yerlerden. Talimat onlarca yıldır açık: ABD aleyhinde doğrudan ya da dolaylı yoldan casusluk yapamazsın...” diye konuştu.

ÖZRÜ ABDNİN KAFASINI KARIŞTIRDI

Seçim öncesi “Filistin devleti olmayacağı” açıklamasından geri adım atan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün de ‘Sağcı hükümet tehlikede, Arap seçmen sandığa akın ediyor sözlerinden ötürü İsrail vatandaşı Araplardan özür diledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf ise, Netanyahunun son dönemdeki açıklamalarının kafa karışıklığına neden olduğunu söyledi. Harf, Netanyahunun bir hafta içinde tamamen birbirine zıt şeyler söylediğine işaret ederek, “Kendisinin hangi sözlerine inanılacağı noktasında insanların anlaşılır şekilde kafası karıştı. Gerçekten hangisi kendisinin politikası” ifadesini kullandı.

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024