Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2456 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   26 Mayıs 2015 - 06:07

ABD-IRAK hattında Ramadi düellosu

Büyüt
Küçült
ABD-IRAK hattında Ramadi
Dünya Haberleri › ABD-IRAK hattında Ramadi düellosu haberi ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Irakın Ramadi kentinin DEAŞın kontrolüne geçmesinde Iraklı güvenlik güçlerinin savaşma isteği göstermemesinin önemli rol oynadığını söyledi.

CNNe verdiği mülakatta, Iraklı güçlerin DEAŞ militanlarından sayıca az olmadığını, hatta tam tersine sayılarının çok daha fazla olduğunu belirten Carter, “Ancak yine de savaşmadılar, bölgeden çekildiler ve bu durum bana ve bence birçoğumuza şu mesajı veriyor: Iraklıların DEAŞla savaşma ve kendilerini savunma isteği konusunda sorun yaşıyoruz” dedi. Carter, “(Iraklı güçlere) Onlara eğitim, ekipman sağlayabiliriz ancak haliyle savaşma isteğini biz veremeyiz. Ancak onlara eğitim, ekipman ve destek sağlar ve biraz zaman tanırsak, öyle umuyorum ki kendilerinde savaşma isteği geliştirirler, çünkü ancak onların savaşması halinde DEAŞ yenilgiye uğratılabilir” diye konuştu.

ABD ve koalisyon güçlerinin devam eden hava operasyonlarının etkili olduğunu, ancak ne bu hava operasyonları ne de ABDnin herhangi bir eyleminin, “Iraklı güçlerin savaşma isteğinin yerini tutabileceğini” kaydeden Carter, “Eğer Iraklı güçlerine sağlamakta olduğumuz desteğin türlerini değiştirme ihtiyacı duyduğumuz bir zaman gelirse, gerekli tavsiyeleri yaparız, ancak Ramadide olan şey, Iraklı güçlerin savaşmamasıydı” dedi. BBCye konuşan Irak Başbakanı Haydar el Abadi ise, Carterın sözlerini hayretle karşıladığını belirterek, “Carter, Iraka büyük destek veriyordu. Eminim ki, kendisine yanlış bilgiler aktarılmış” dedi. Ramadinin yeniden geri alınacağından emin olduğunu vurgulayan Irak Başbakanı, “Ramadiyi kaybetmiş olmaktan kalbim kan ağlıyor. Ama emin olun ki, kenti yakında geri alacağız” dedi.

İran ABDyi suçladı

İran Devrim Muhafızları Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani ise, DEAŞın geçen hafta Ramadiyi ele geçirmesine ilişkin, “ABDnin DEAŞla savaşma isteği yok” dedi. Kasım Süleymani, DEAŞın Irakın Enbar vilayetinin idari başkenti Ramadiyi ele geçirmesinin ardından ABDyi eleştirerek, bölgedeki savaşta etkili olan tek gücün İran olduğunu söyledi.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024