Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2694 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   28 Mart 2015 - 06:00

ABD eğitecek suriyeli muhalifleri belirliyor

Büyüt
Küçült
ABD eğitecek suriyeli muhalifleri
Dünya Haberleri › ABD eğitecek suriyeli muhalifleri belirliyor haberi

ABD, eğit-donat programı için aday sayısını 2 bin 200e çıkardığı Suriyeli ılımlı muhaliflerin biyografisini ön incelemeye aldı.

AA

ABD in, eğit-donat programı çerçevesinde belirledikleri 2 bin 200 ılımlı Suriyeli muhalifin biyografisini ön incelemeye aldığı, program tarihinin ise henüz netleşmediği bildirildi. 

Pentagon Sözcülerinden Elissa Smith, AA muhabirinin sorusu üzerine, diğer ülkelerle ve kurumlar arası yapılan çalışmalar sonrasında eğit-donat programına katılacak 2 bin 200 potansiyel isim belirlediklerini kaydetti.

Bu potansiyel isimlerden 400ünün iyografik datasının ön incelemelerine de başladıklarını bildiren Smith, “Bunu tamamladığımız zaman, bir sonraki adım olarak onların tüm biyografik tarama sürecine geçeceğiz” dedi.

Suriyeli muhaliflerin eğitimlerine baharda başlamalarını beklediklerini dile getiren Smith, ancak kesin bir tarih veremeyeceklerini bildirdi.

Ilımlı Suriyeli muhaliflere eğitim ve ekipman sağlanması kapsamında Türkiye ile ABD arasında mutabakat imzalanmıştı. Bunun yanında Katar ve Suudi Arabistan da eğit-donat programına ev sahipliği yapmayı kabul etmişti.

Pentagon, geçen ay, eğit-donat için bin 200 civarında Suriyeli muhalifin aday olarak belirlendiğini duyurmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024