Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2421 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   19 Temmuz 2016 - 09:48

ABD: Darbe girişimi sürpriz oldu

Büyüt
Küçült
ABD: Darbe girişimi sürpriz

Cook Pentagonda düzenlediği günlük basın toplantısında, kendisine konu ile ilgili yöneltilen sorulara verdiği yanıtta, Darbe girişimi yalnızca Türkiye halkı ya da başkaları için değil, bizim için de sürpriz oldu dedi.

Cook, Türk ordusu ile yakın ilişkileri sürdüreceklerini, IŞİDe karşı Türkiye çıkışlı operasyonların süreceğini belirtti.

ABD ve koalisyon güçlerinin IŞİDe karşı müdahale operasyonlarında kullandığı İncirlik Üssünün son derece önemli olduğunu vurgulayan Cook, İncirlikte elektrik kesintisinin sürdüğüne de belirterek, Çalışmalarımız sürüyor; ancak, anladığım kadarıyla kesinti üs dışından kaynaklanıyor. O yüzden bu durumu açıklamayı Türk yetkililere bırakıyorum diye konuştu.

Pentagon Sözcüsü Peter Cook, Türkiyede yaşanan darbe girişiminin ardından, ABD Savunma Bakanı Ash Carterın neden Türkiye Savunma Bakanı Fikri Işık ile görüşmediği sorularına dolaylı yanıtlar verdi.

O İDDİALARI REDDETTİ

Cook, Doğrudan görüşmediler. En son Varşova Zirvesinde konuşmuşlardı. Çarşamba günkü toplantıya davetliler biliyorsunuz. Bakan oradaki görüşmeyi dört gözle bekliyor. Biliyorsunuz, Türkiyede çok şey olup bitiyor, hem ülke içinde hem de hükümet içinde. Bakanımız, Türk Savunma Bakanı ile yakın gelecekte görüşmeyi bekliyor. Bu şimdilik olmadı. Ancak bunun özel bir nedeni yok, sadece konuşmadılar dedi.

Cook, koalisyon güçlerinin darbe girişiminde bulunanların uçaklarına yakıt ikmali yaptıkları iddialarını da reddetti.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024