Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2500 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   05 Mart 2015 - 14:41

ABD Büyükelçisine saldırı!

Büyüt
Küçült
ABD Büyükelçisine

ABDnin Seul Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Büyükelçi Lippertin şehir merkezinde düzenlenen bir konferansta konuştuğu sırada kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradığını bildirildi. Büyükelçi Lippertin aldığı ustura darbeleri nedeniyle yaralandığı, ancak genel sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Güney Kore resmi haber ajansı, olayın sabah saat 07.40ta gerçekleştiğini, Lippertin daha sonra hastaneye götürüldüğünü belirtti.

Bazı yerel basın organları, olay yerinde göz altına alınan, ancak kimliği açıklanmayan saldırganın 50 yaşlarında bir erkek olduğunu ve Korenin birleşmesiyle ilgili sloganlar attığını öne sürdü.

Sosyal medyada ise, bu hafta başlayan ve yaklaşık 200 bin askerin katıldığı ABD-Güney Kore müşterek askeri tatbikatına dikkat çekilerek, saldırının arkasında Pyongyang yönetiminin olabileceği öne sürüldü.

Kuzey Kore rejimi, tatbikatın başladığı Pazartesi günü sabah sert bir açıklama yayımlamış ve hemen arkasından iki adet balistik füze fırlatmıştı.



Sadi KAYMAZ/ PEKİN (DHA)

 





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024