Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2487 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   07 Mayıs 2015 - 05:51

ABD askerinden büyük vurgun

Büyüt
Küçült
ABD askerinden büyük
Dünya Haberleri › ABD askerinden büyük vurgun haberi

Irak ve Afganistanda görev yapan en az 115 ABD askerinin hırsızlık, rüşvet ve hilecilik yaptıkları gerekçesiyle 2005ten beri yargı önüne çıkarıldığı ortaya çıktı.

Kamu Bütünlüğü Merkezinin raporuna göre, askerler bu suçları iÅŸleyerek 52 milyon doların üstünde bir meblağı cebe indirdi. Yargılanan Amerikan askerlerinin 3 ila 17 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi. Sivil toplum kuruluÅŸu gibi çalışan ve araÅŸtırmacı gazetecilik yapan Kamu Bütünlüğü Merkezinin (Center for Public Integrity) yayımladığı raporda, özellikle bir ‘para kazanma yönteminin ise Afganistandaki askerler arasında revaçta olduÄŸu görüldü. Askerler ABD ordusuna ait 15 milyon dolarlık yakıtı Afganlılara satıp aldıkları parayı kendi ceplerine koydu. Irakta sıkça baÅŸvurulan yöntemlerden biriyse, Iraklıların ABD üssündeki ekipmanları çalmasına yardım etmek ve bunların yerel firmalara rüşvet karşılığı verilmesini saÄŸlamaktı.

Zarar milyarlarca dolar

ABD Başmüfettişliği bunların henüz buzdağının görünen kısmı olduğunu açıkladı. Nitekim şubat itibarıyla devam eden 327 dava vardı. Olayları soruşturan yetkililer daha çok suç ortaya çıkarılacağını ve askerlerin orduya verdiği maddi zararın milyarlarca doları bulmuş olabileceği uyarısı yaptı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024