Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2093 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   13 Mayıs 2015 - 05:53

28 Şubatın ikna odaları Fransada hortladı

Büyüt
Küçült
28 Şubatın ikna odaları Fransada
Dünya Haberleri › 28 Şubatın ikna odaları Fransada hortladı haberi

Fransanın Charleville-Mezieres kentinde 15 yaşındaki Sarah Knın uzun etek giydiği gerekçesiyle derse alınmadığı okulun yönetiminin, Müslüman kız öğrencilere yönelik Türkiyede bir dönem kullanılan ikna odasına benzer bir uygulama yapma emri aldığı ortaya çıktı.

Leo-Lagrange de Charleville-Mezieres Kolejinin, laikliğe aykırı giyim şekli olarak değerlendirilen kıyafetleri giyen Müslüman kız öğrencileri “izole bir odaya” koyarak, bu kıyafetleri giymekten vazgeçirmeye çalışmak için yazı aldığı öğrenildi. Kızı, Sarah K. ile aynı okula giden Türk vatandaşı Gülsüm Ö, okul yönetiminin kızı Salihayı da benzer bir gerekçeyle eve gönderdiğini anlattı. Anne Gülsüm Ö, olayın ardından derhal avukatını aradığını dile getirerek, yönetimin kızına bu uygulamayı yaparken hukuken hiçbir gerekçesinin olmadığını öğrenmesiyle doğrudan okula gittiğini söyledi.

 

‘İzole oda uygulaması

Nisan ayına kadar uzun etek konusunda hiçbir sorun yaşamadıklarının altını çizen anne Gülsüm Ö, Okul Müdürü Maryse Duboisya aniden başlayan yasağın gerekçesini sorduğunu belirterek, “Müdürle görüşerek bir anda uzun eteği neden takıntı haline getirdiklerini sordum. Bana ‘tepeden bir makamdan yazılı emir geldiğini ve bundan sonra emre uymak zorunda olduklarını söyledi. Okul müdürü Dubois, ‘Gelen emre göre, uzun etek konusunda ısrarcı Müslüman kızları fikirlerini değiştirene kadar okul içerisinde belirlenen ‘izole odalarda tutmamız gerekiyor, dolayısıyla okul yönetimi insaflı bile davranıyor dedi” açıklamasında bulundu.

Yetkililer ‘haberimiz yok dedi

Anne Gülsüm Ö, okul yönetiminden yasağın hangi kurumun emriyle uygulandığını öğrenemediğini söyledi. Okulun bağlı olduğu Reims Ulusal Eğitim Teftiş Kurumu ise, 28 Şubat sürecinde Türkiyede üniversiteli kızların başını açmak için kurulan “ikna odalarını” çağrıştıran “izole oda” uygulamasından da, okul yönetiminin yüksek makamlardan geldiğini iddia ettiği yazılı emirden de haberleri olmadğını açıkladı.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024