Fatih haber,Haber fatih,Fatih YaÅŸam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2418 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   03 Mayıs 2015 - 20:05

15 kilometrelik rüşvet kuyruğu!

Büyüt
Küçült
15 kilometrelik rüşvet

BULGARİSTANın sınır kapılarında düzenlediği rüşvet operasyonu ardından 35 gümrük çalışanının gözaltına alması üzerine, gümrüklerinde çalışan personelin azalması nedeniyle Türkiyeden Bulgaristana geçiş yapmak için 3 günden bu yana bekleyen TIRlar Kapıkule Sınır Kapısında 15, Hamzabeyli Sınır Kapısında 8 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu.

Türkiyenin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç ürünlerini Avrupa ülkelerine götürmek için Kapıkule Sınır Kapısına gelen TIRlar 15 kilometre kuyruk oluşturdu. Edirneden Bulgaristana açılan diğer Hamzabeyli Sınır Kapısında TIR kuyruğu 8 kilometreyi buldu.

Türk yetkilileri Türk tarafında geçişlerde herhangi bir sorun olmadığı sorunun Bulgaristanda yaşanan rüşvet operasyonundan kaynaklandığı söyledi. A

vrupanın çeşitli ülkelerine yüklerini götürmek için bekleyen TIR şoförleri Bulgaristanın Kapıkule Sınır Kapısında Kapitan Adreoo ve Hamzabeyli Sınır Kapısı karşısında bulunan Lesova Sınır Kapısında geçişlerin ağır olmasından şikayetçi.

Türk yetkililerin bu soruna bir an önce çare bulması gerektiğini söyleyen TIR şoförleri 3 gündür aç susuz kuyrukta beklemekten dolayı perişan olduklarını dile getirdiklerini söyledi.

Gaziantepden yüklediği fıstık yükünü Sırbistana götürmek üzere yola çıktığını ve 3 gün önce Kapıkule Sınır Kapısında kuyruğa girdiğini anlatan Ömer Sert,

Kuyruğa 3 gün önce 17nci kilometreden girdim. Bulgaristan yaşanan rüşvet operasyonu neredeyse kapılardan geçişleri tamamen durdurdu. Burada 3 gündür aç susuz bekliyoruz. Yetkililer buna bir çare bulsun çektiğim rezillik bitsin diye konuştu.

Kapıkule Sınır Kapısına 4 gün önce gelip kuyruğa girdiğini belirten Mevlüt Güral, 4 günden buyana burada beklediğini belirterek, Kaçaklar gece TIRlarımıza gizlice binecek diye korktuğumuz için uyuyamıyoruz. Burada yemek ve diğer ihtiyaçlarımızı giderecek hiçbir tesisi yok. Yetkilerin bir an önce bu soruna çare bulmasını istiyoruz dedi. Bulgaristandan Türkiye tarafına geçen TIR şoförleri Bulgaristan tarafından Türkiyeye giriş yapmak isteyen TIRların da Türk tarafından daha uzun kuyruklar oluşturduklarını söyledi.

DHA





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
Ä°sim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DÄ°ÄžER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024