Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 2476 kez okundu. | Dunya Haberleri
Haberin Tarihi :   12 Mayıs 2015 - 06:23

13 müslüman İngiltere meclisinde

Büyüt
Küçült
13 müslüman İngiltere
Dünya Haberleri › 13 müslüman İngiltere meclisinde haberi İngilterede geçen hafta yapılan seçimler sonunda 8i kadın toplam 13 müslüman milletvekili olarak meclise girdi.

İngilterenin Müslümanlarla ilgili en eski aylık gazetesi Muslim Newsun editörü Ahmed Versi, ülke meclisine 13 Müslüman milletvekili girdiğini ve bunun sayının şimdiye kadarki en yüksek sayı olduğunu belirterek, “13 Müslüman milletvekilinin parlamentoya girmesi çok iyi bir haber. Ancak nüfusun çeşitliliğine bakıldığında Avam Kamarasında hala toplumun tamamının temsil edildiğini söyleyemeyiz” dedi.

Müslüman kadınların zaferi

Seçim sonucu İşçi Partisinden dokuz, Muhafazakar Partiden üç ve İskoç Ulusal Partisinden (SNP) bir Müslüman aday milletvekili oldu. SNPden ve Muhafazakar Partiden ilk kez kadın Müslüman milletvekilleri parlamentoya girerken, en dikkat çekici zafer Batı Bradford bölgesinde İşçi Partili Naz Shahın Respect Partisi lideri George Gallowaya karşı elde ettiği zafer oldu. Shah, Filistin yanlısı görüşleriyle bilinen ve bölgesinde daha önce büyük destek gören Gallowayden 11 bin 420 fazla oy alarak milletvekili seçildi.  7 Mayıs perşembe günü yapılan genel seçimde sandıktan 331 milletvekili çıkaran David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti tek başına iktidar olmuştu.





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024