Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 10159 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 16:19

Yakup'tan Mecliste Başkana Eleştiri

Büyüt
Küçült
Yakuptan Mecliste Başkana

 

Cuma günü gerçekleşen Meclis oturumundan önce AK Parti Grup toplantısından çıkan meclis üyelerinin sıkıntılı halleri dikkat çekmişti. Sn. Barış Boyacı’nın Başkanlığında toplanan meclis açılış ve gündem maddelerinin görüşülmesi oylamasından sonra Sözlü soru önergesi isteyen Yakup Karoğlu Meclis kürsüsün de sözlerinin  Parti ve Grubuna ait değil kendi düşünceleri olduğunu belirterek Belediye çalışma ve hizmetleri özellikle de bizlerinde üzerinde durduğu yenileme alanları ve diğer konular hakkında meclis üyelerine görüşlerini arz etti.

Konuşması müteakip  Meclis üyesi Cemal Merdan Beyin konuşma yapmasına sebep olan konuşmayı yaklaşık olarak sizlerde paylaşmak istiyoruz..

Fatih Belediyesinin  seçimden sonra daha şeffaf ve adil bir yönetime kavuşacağı nı beklerken aksine şuana kadar gerçekleşen pek çok projenin gizlice yapıldığı ,Yapılan büyük projelerden kendisinin de dahil olmak üzere meclis üyeleri hatta projeler için kurulan komisyon  üyelerinin’de bilgisi dışında gerçekleştiğini gerçekleşen projelerin kendilerine son fasılada meclisten geçmek üzere getirilerek lütfetttirildiği ve parti ve teşkilat prensipleri doğrultusunda meclis üyelerini oylayan noter katipliği gibi bir pozisyonda düşürülmüş olmasından  müthiş rahatsızlık duyduğunu belirterek sözlerine başlayan Yakup Karoğlu sözlerine şöyle devam etti.

Grup toplantılarında bu projeler hakkında duyarlı bir meclis üyesi gibi yapıcı  sorularına karşılık kendisine gösterilen ve söylenen aptallık konusunda da kendisinin tüm projelerdeki aksaklık ve suistimallere karşı gösterdiği tavırdan dolayı ahmaklık sözünü üzerine aldığını söyleyerek bu kelime ve kavramın üzerine basarak şunları ifade etti.

Ben en az 9 yıllık meclis siyasi kimliğimle  herhangi bir yerdeki bina katsayımın 5'ten 10 kata çıkarılması için uğraşmayıp bunu başaramadığımdan dolayı, görevim ve ait olduğum yerde menfaat sağlayamadığım için ,bir yerde ikamet etmek isterken aman ruhsatsız yer olmasın diye duyarlı olduğum için ,bu kadarlık siyasi  hayatımda yakınlarım için bir çalışma yapmadığım gibi yakınlarım hakkında da iş takipliği yapıyor iddalarının çıkmaması için gösterdiğim çabam için aptalım dedi.

 

Sulukule projesi çalışmaları gerçekleştirilirken bu bölge halkı için eğitimsiz,fakir,çalgıcı gibi bilimum özellikleri  ortalara konularak projenin gerçekleşmesi haline  sulukule’de oluşacak  güzellikleri dilendirildiğini dile getiren Yakup KARAĞLU Aklı sıra buradaki vatandaşların cahilliklerinden dem vuruldu.Evet onlar cahildi ,eğitimsizdi öyle olmasalardı bu proje uygulanırken bu kadar elleri kolları bağlı kalamazlardı,şimdiye kadar o bölgede iş bilirlerimiz gibi kat ve ruhsatlar alırlar oraları değerli hale getirirler bizler de proje uygularken kendilerine bu kadar az menfaat karşılığı çıkış gerçekleştiremezdik gerçeğini ifade etti.

Mecliste görüşülen ve etkin karşı  çıkışı ve diğer arkadaşlarında katkısıyla Belediye Başkanının önem verdiği  ve gazetemizde de haber olarak yayınladığımız ÇATALCA Projesi  hakkında da olumlu duruşunun yine aklıllıca olmadığını o yer hakkında Sokaktaki Fatihli lerin de bilgi sahibi olduğu Ak Partili birine ait olup içinde kumar oynatılan bir yerin ve bunun resmileştiği bir yerin  böyle projeye özelliklede maddi külfeti belediyeye pahalı olacak projenin sessiz sedasız kabulü ile Fatih’lilere nasıl cevap verileceğini düşündüğünü ve bunun için o kelimeyi hak ettiğini kabul ediyorum dedi.

Bu sözü söyleyen kişiyi kınadığını ve ileriki tarihlerde bu söz için mutlaka bir hesap verileceğini  söyleyen Yakup Bey sözlerine şöyle devam etti.

Kendisinin daima Fatihte ve Fatihlilerle beraber yaşadığını ,Florya’da belediye mensupları için gerçekleştirilen Florya lojmanlarına onun için taşınmadığını ,bu hakkını başka isteklilere devrettiğini bildiren Yakup Bey Fatihten oy alacağım Florya’da oturacağım bu benim siyaset ilkeme ters dedi.

AKGÜN OTELİN İnşası sırasında inşaat alanı içinde kaç hisse olduğunu da soran Yakup Karoğlu,Beyceğiz Mahallesinde sahibi olmayan 4 parselin kim tarafından alınarak 6 katlı bina yapıldığını sordu.Haberlerimize konu olan Seyitömer mah.deki arsa satışının da karşısında dik duruşuyla iptal edildiğini bildiren Yakup Karoğlu 450 milyarlık bir yerin 200 milyara peşkeşine izin vermediği içinde akıllı bir tutum sergilemediğini kabul etti.

 

Yakınlarının iştakipliği konusunda  da Sn.Belediye Başk. Kardeşinin Flloryada yer takipçiliği yaptığı .Takip ettiği bazı işlerde nasıl 5 katlı imarı 7 kata çıkarttığını ballandıra ballandıra anlattığı ve bunun da akıllı olmak için yettiğini belirtti.

TÜM BU BANA GÖRE ONURLU DAVRANIŞIM İÇİN BENİ DİVAN-I HARBE VERİN AMA BU APTAL KELİMESİNİN HESABI SORULACAK .Diyerek bizim cam kafes  diye duyurduğumuz Topkapı sosyal tesislerdeki Tarihi dokuya zarar veren tesis içinde onurlu duruş ve şikayetlerini ortaya koyduğunu bildiren Yakup Karaoğlu Bu çirkin yapının yıkılması için ilgili her yere başvuracağını söyledi.

Hakkında şaibeler olan ve bizlerinde haber dosyası ile yakında yayınlayacağımız habere konu olan İskenderpaşa’dak i Fatih ticaret merkezine iyi niyetle yaklaştığını ama ihaleden sonra birilerinin kazanan şirketten hisse alarak -ki şirket ortaklarının da isimlerinin üzücü olduğu- bu iyi niyetli Fatihe katkı sağlayan işten kimlere kar sağlandığı konusunda her zamanki, ilkeli duruşuyla ortaya koyduğu için akıllıca harekette bulunmamış olacağını belirtti.Belediyeden metrekaresi 65 $ dolara ihale ile alınan dükkan kiraları için şu an metrekare 150$ lar şeklinde kiralar istendiği gelen bilgiler altında dedi.Keşke ihale %60 larla verilseydi de menfaat Fatih halkına kalsaydı ve bu iş için şirketler ve isimler ortada dolaşmasaydı dedi.

Meclisin gündemindeki HALKTAŞ AŞ.nin sermaye artırımına da olumlu oy kullanmıyaca ğını bu anlattıkları ve ortaya koyduğu prensipler yüzünden gerçekleştireceğini bildirdi

Sözlerini saygı belirterek bitiren Yakup Karaoğlu Meclisi terketti ama Meclis üyelerinin ısrarı ile meclise yeniden geldi.Tüm bu açıklamalardan sonra Meclis üyesi Cemal Merdan söz alarak Belediyelerinin şuan Türkiyedeki en başarılı Belediyeler arasına girdiğini ve tüm meclis üyelerine yapılan tüm çalışmalar da şaibe karışmadan ve hiçbir suistimal karışmada yapıldığını belirterek alınları ak olarak hizmetlerine devam etmelerini istedi.

Yakup Karoğlu’nun konuşmasını desteklediğini söyleyen meclis üysi Sn. Sibel  Musaoğlu Yakup beyin şahsi fikirlerini dillendirdiğini bu tip  sıkıntılar var ise açık yüreklilikle bunların konuşulması gerektiğini bildirdi.Meclis bu konuşmalardan sonra gündem maddelerinin oylaması ile bitti. Gündem maddelerini meclis haberlerinde bulabilirsiniz .

 

meclisfat wmv





E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024