Fatih haber,Haber fatih,Fatih Yaşam,Fatih aktuel ,Haber

Fatih Aktüel

Video Galeri
Foto Galeri
Web Mobil
Bu haber 6941 kez okundu. | Belediye Haberleri
Haberin Tarihi :   00 0000 - 18:22

Vedide Baha Pars'a Karne Hadiyesi

Büyüt
Küçült
Vedide Baha Parsa Karne

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, İlçedeki okulların müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Vedide Baha Pars İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Horasan, karnesinde kırık olan öğrencilerin velilerini uyararak, ikinci dönem düzeltebileceklerini bu yüzden çocukları rencide edici hareketlerden sakınmaları gerektiğini söyledi. Horasan, önceki dönemlerde bir belediye başkanından randevu alıp yanına gitmenin kendileri için çok zor bir durum olduğunu, ancak Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in okullarına kadar gelerek kendilerine ihtiyaçlarını sorduğunu ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

 Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır, bir hafta önce Beşiktaş’tan Fatih’e tayin olduğunu ve daha önce ilçedeki sokaklardan geçerken gördüğü afişlerdeki ‘Kara Tahtalar Akıllandı’ ifadesini gıpta ile okuduğunu, şimdi ise bu ilçede göreve başladığından dolayı mutlu olduğunu anlattı. Çalışır, öğrencilere yapılan çalışmanın vatandaşa yapılan en güzel hizmet olduğuna dikkat çekerek, Başkan Mustafa Demir ile, Kaymakam Hasan Karakaş’ın tecrübelerinin ışığında eğitim alanında birçok güzel çalışmalar yapacaklarını ifade etti.  

 Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, açılışını yaptıkları Kapalı Spor Salonu ile Çok Amaçlı Salonun yapılmasının okul idarecileri ve okul aile birliğinin ısrarlı takipleri sonucu ortaya çıktığını söyledi. Demir, “2004 senesinden beri eğitime faydalı olmak için çaba gösteriyoruz. Bize emanet edilmiş yetmiş bin çocuğumuz için kendi çocuğumuz adına ne düşünüyorsak onlar için de aynı şekilde düşünerek çalıştık. Okulları ziyaret ettik, eksikleri tespit edip, fiziksel çözümler ürettik. Ardından global ölçekte eğitimde fırsat eşitliği için yola çıktık. Akıllı Tahta Projesini üç yılda bitireceğiz diyerek hazırlık yaptık, bir buçuk senede tüm ilköğretim okullarını akıllı tahtalarla donattık. Proje Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühü ile tüm yurda yayıldı. Üstelik adı da Fatih’imizle müsemma Fatih Projesi olarak verildi. Ardından da Microsoft firması tarafından 120 ülkeye tavsiye edilen bir Dünya projesine dönüştü. Ne mutlu bize ki, ülkemizi aydınlık yarınlara götürecek bu proje, bu topraklarda doğdu.” dedi. Fatih Belediyesi’nin Bilgi Evleri çalışmalarından da bahseden Başkan Demir, okulun hemen bir alt sokağında yer alan Hekimoğlu Bilgi Evinden sömetr tatilinde de faydalanabileceklerini söyledi. Demir, öğrencilere ikinci dönemde açılışını yaptıkları bu salonda basket maçı yapma sözü verdi.

Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş açılışta yaptığı konuşmasına, 2004’ten beri ilçe genelinde 10’ncüsü yapılan Kapalı Spor Salonları için yardımlarını esirgemeyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e ve okul idarecileri ile okul aile birliğine teşekkür ederek başladı. Karakaş, yine belediyenin bir hizmeti olan bilgi evlerinin güvenli olduğunu ve velilerin gönül rahatlığı ile çocuklarını buraya gönderebileceklerini söyledi. Karakaş, karnesini alan çocukların kırığı var ise ailelerin bunu anlayışla karşılayıp, ikinci dönemde kurtarmasına yardımcı olmaları gerektiğini söyledi. Karakaş, anne ve babaları uyararak çocuklarının seviyesine inmelerini, onları anlamaya çalışmaları gereğine dikkat çekti.    

Konuşmaların ardından okul birincilerine Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, okul ikincilerine Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, okul üçüncülerine de İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışkan, karnelerini ve hediyelerini verdi. Öğrencilerin hazırladıkları halk oyunları gösterisi sonrası Kapalı Spor Salonu’nun açılışı, kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Ardından 6 A sınıfına geçen Kaymakam Karakaş, Başkan Demir ve Müdür Çalışkan tek tek öğrencilerin karnelerini dağıttı. Karnesini alan çocuklardan takdiri olanlar sevinç içerisinde yerlerine otururken, karnesinde kırık notu bulunanların ise üzüntüleri gözden kaçmadı. Karne dağıtımı sonrası okulun alt katında yine Fatih Belediyesi tarafından yaptırılan Çok Amaçlı Salonun kurdelası protokol tarafından kesildi. Törende Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş tarafından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi.

 

 fatih bel.tr

 

 



E-Posta ile Yolla
Sayfayı Yazdır
Sosyal Paylaşım
Google
Blogger
Tumbir
Etiketler :
İsim Soyisim :
E-Mail :
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Uyarı
Güvenlik kodu :
Bu habere ilk yorumu siz yapın.
DİĞER HABERLER
Foother
SOSYAL MEDYA
Facebook Twitter RSS Sitemap
"Fatih Aktüel | https://www.fatihaktuel.com/"   Tum Hakları Saklıdır. © 2023 - 2024